Hoppa till huvudinnehållet

Nytt VM-uppdrag för Mikael Persson – byter klass och cykel

Publicerad:
Mikael Persson kör enduro-VM även nästa år.
Mikael Persson kör enduro-VM även nästa år. Foto: Kajsa Juslin

Förra säsongen slutade med silver i enduro-VM för Mikael Persson. Nästa år får han chansen att ta nya medaljer, då han har skrivit på för KTM Pro Racing Sport Team och byter klass från E3 till E1.

– Jag är säker på att 2023 blir ett bra år för oss, säger Karlskogaföraren till Enduro21.

Inför säsongen 2022 skrev Mikael Persson på för Husqvarna Factory Racing och körde därmed VM-serien i Enduro, men enligt Enduro21 var det högst osannolikt att teamet skulle ha en förare i gång under 2023. Med andra ord behövde Mikael Persson hitta ett annat team att köra för.

Under tisdagen skrev Enduro21 att Mikael Persson har skrivit på för KTM Pro Racing Team, som kommer att stöttas av Farioli-teamet och Husqvarna. Skiftet innebär dessutom att Mikael Persson byter klass, från E3 till E1, samt byter motorcykel från tvåtaktaren TE 300 till fyrtaktaren FE 250.

Goda minnen har han från att ha tävlat på den cykeln, då han kom trea i det individuella sammandraget på lag-VM i Italien 2021.

– Jag är väldigt glad över att ha stannat med Husqvarnas motorcyklar 2023. Vi är optimistiska om att vi kommer att nå stora framgångar 2023, säger Mikael Persson till Enduro21 och fortsätter:

– Målet är att få bättre resultat och kontinuiteten som saknades förra säsongen. Jag vill tacka Fabio Farioli för stödet och Alex Belomettis KTM pro Racing Sport Team för förtroendet. Jag längtar efter att få betala tillbaka med resultat. Jag är säker på att 2023 blir ett bra år för oss.

Artikeltaggar

EnduroMikael Persson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.