Hoppa till huvudinnehållet

Vargjakten avlyst i två av fyra revir i länet

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Hälften av de tilldelade vargarna i länet är nu fällda i två av fyra revir som ingår i  licensjakten.
Hälften av de tilldelade vargarna i länet är nu fällda i två av fyra revir som ingår i licensjakten. Foto: Junge

Vargjakten har nu avslutats i två av de fyra revir som ligger i Örebro län, eller delvis i länet. I dessa två områden har man skjutit så många vargar som man tilldelats.

I årets licensjakt hittills har sex av sex tilldelade vargar i såväl Vismenområdet, som Örebro län delar med Värmlands län, liksom i Greckenområdet, utanför Nora, fällts. Därmed har länsstyrelsen avlyst jakten i dessa områden.

Totalt har Örebro län en tilldelning på 24 vargar i årets licensjakt och tilldelningen är i de två områden som jakten fortsätter lika stor, det vill säga sex vargar per område.

Hittills har hälften fällts i respektive revir, det vill säga Ölen och Almhöjden. Det sistnämnda reviret delas med Västmanland och Dalarna. Ölenreviret går från sjön med samma namn i Degerfors i väster ungefär till Vintrosa i öster och i söder från Svartå, till norr om Valåsen i norr.

Antal

Under licensjakten förra vintern fälldes totalt 18 vargar i de jaktområden som berörde Örebro län. I Sverige fälldes totalt 28 vargar.

I år är det rekordstor tilldelning på totalt 75 vargar i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet, varav 24 i Örebro län. Licensjakten pågår som längst till och med den 15 februari.

Artikeltaggar

Djur och naturJaktLänsstyrelsen i Örebro länNyheterVargarVärmlands länÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.