Hoppa till huvudinnehållet

BIK-fostrade vännerna återförenade utomlands: ”Känt varandra sedan Björnligan”

Publicerad:
BIK Karlskogas Philip Larsson mot Mariestads Bois i J20-kvalet våren 2014. Nu lirar Larsson med Hasle-Løren där han har gjort 25 mål och 17 assist på 26 matcher.
BIK Karlskogas Philip Larsson mot Mariestads Bois i J20-kvalet våren 2014. Nu lirar Larsson med Hasle-Løren där han har gjort 25 mål och 17 assist på 26 matcher. Foto: Jan Fleischmann

Marcus Rhodin gör polaren Philip Larsson sällskap i Hasle-Løren i den norska andraligan.

– Det är såklart kul att som barndomsvänner nu få spela tillsammans i vuxen ålder igen, säger Larsson.

Ny klubb för Karlskogasonen – blir lagkamrat med annan KarlskogingKarlskogasonen: ”Klubben pausar verksamheten på obestämd tid”

Marcus Rhodin tvingades lämna hockeyettan-laget Kiruna AIF efter fem år eftersom att AIF pausat verksamheten på obestämd tid på grund av ekonomiska problem. BIK Karlskoga-fostrade Rhodins karriär fortsätter nu alltså i Norge och Oslo med Hasle-Løren som lirar i andradivisionen där den 28-årige backen återförenas med vännen Philip Larsson som också är fostrad i BIK och har 39 allsvenska matcher på meritlistan.

Den 28-årige forwarden Larsson gör sin femte säsong i Norge och tredje raka med Hasle-Løren.

– Jag lockade hit Marcus med min sköna personlighet, skojar Philip Larsson:

– Vi har känt varandra sedan vi spelade i Björnligan och senast vi spelade tillsammans var i Kumla HC 2016-2017. Det är såklart kul att som barndomsvänner nu få spela tillsammans i vuxen ålder igen.

Poängfest

På säsongens 26 matcher i Hasle-Løren har Larsson producerat 25 mål och 17 assist vilket gör att han är med i absoluta toppen av poängligan.

– Poängskörden kan jag inte klaga på. Jag hittar kryssen i alla fall, det är det viktigaste.

– Det har gått bra och vi har en väldigt bra femma som jag spelar med. Men det har gått ganska tungt för laget. Det är en lite blandad nivå i laget i år och det är lite synd.

Hasle-Løren är tydlig jumbo i serien, så nyförvärvet Marcus Rhodins backegenskaper kan såklart komma till stor nytta.

– Vi har haft problem med att släppa in lite för många mål så vi hoppas att han som är en defensiv back kan hjälpa oss mycket, konstaterar Philip Larsson.

Barndomsvännerna Philip Larsson och Marcus Rhodin är återförenade i Norge hos Hasle-Løren.
Barndomsvännerna Philip Larsson och Marcus Rhodin är återförenade i Norge hos Hasle-Løren. Foto: Privat

”Lite ringrostigt”

Marcus Rhodin debuterade med nya laget den 4 januari i vad som blev en 2–5-förlust hemma mot Gjovik.

– Jag hade varit på is två gånger på en månad innan första matchen så det var lite ringrostigt, säger Rhodin och berättar mer om nya äventyret:

– Det känns bra att det är klart med spel i Hasle-Løren. Det är kul att testa något nytt, och spännande.

– Jag och Philip växte upp tillsammans så han ringde mig och sa att jag skulle komma hit så då gjorde jag det. Vi har spelat tillsammans tidigare i BIK bland annat och tänkte att det kan bli kul att spela ihop igen.

”Sorgligt såklart”

Marcus Rhodin tillbringade nästan fem år med Kiruna AIF som för tillfället alltså har pausat verksamheten, och Rhodin berättar att det var en konstig känsla efter sista matchen.

– Det var sorgligt såklart. Att behöva lämna alla grabbar som man har spelat med länge och vi har haft det så pass kul där uppe. Det blir en speciell lagsammanhållning när man åker så mycket buss ihop och umgås mycket.

– Men jag kommer nog att återvända till Kiruna till hösten och så får vi se om det blir något spel där, men det är mycket som är oklart just nu och det är långt kvar till dess. Kanske trivs jag väldigt bra här i Norge och blir kvar längre, inget är spikat.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagBIK Karlskoga JuniorHockeyallsvenskanHockeyettanIshockeyKiruna AIFKumla HCMarcus RhodinPhilip Larsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.