Hoppa till huvudinnehållet

Översvämningar på E18 genom Karlskoga

Publicerad:
Det var mycket vatten precis innan rondellen på E18 vid McDonald's i Karlskoga under onsdagen.
Det var mycket vatten precis innan rondellen på E18 vid McDonald's i Karlskoga under onsdagen. Foto: Ylva Westerlund

Regnet som föll under natten till onsdag samt under morgonen orsakade översvämning på flera platser längs E18 som går genom Karlskoga.

Från trafikplats Immetorp har det kommit rapporter om stora vattenmassor i körfälten i riktning mot Kristinehamn. Karlskoga Tidning-Kuriren har fått uppgifter om bilister som fick vattenplaning vid platsen under onsdagsmorgonen.

Även vid rondellen i höjd med McDonald’s har det samlats mycket vatten, precis innan cirkulationsplatsen i riktning mot Örebro.

  • Foto: Ylva Westerlund
  • Foto: Ylva Westerlund
  • Foto: Ylva Westerlund
  • Foto: Ylva Westerlund
  • Foto: Ylva Westerlund

Det har under morgonen och förmiddagen inte kommit några larm eller rapporter om trafikolyckor i Karlskoga och Degerfors, men underkylt regn och översvämning ökar risken för svårigheter i trafiken.

Även den som funderar på att ta en promenad i det slaskiga vädret uppmanas ta det varligt på Karlskogas gator och promenadstråk, som till viss del är täckta av is och även snö.

Enligt den senaste prognosen från SMHI kan vi räkna med mer nederbörd innan helgen, men eventuellt en solig lördag och sedan snöblandat regn på söndag. I början av nästa vecka kan det komma mer snö, men den prognosen är i skrivande stund osäker.

Det ligger fortfarande kvar slaskig snö på några av Karlskogas trottoarer.
Det ligger fortfarande kvar slaskig snö på några av Karlskogas trottoarer. Foto: Ylva Westerlund
På Katrinedalstomten hade det varit praktiskt med ett par skridskor för den som tänkt gena över till andra sidan.
På Katrinedalstomten hade det varit praktiskt med ett par skridskor för den som tänkt gena över till andra sidan. Foto: Ylva Westerlund

Artikeltaggar

E18ImmetorpKarlskogaKarlskoga Tidning-KurirenOlyckor och katastroferÖversvämningarTrafikVäderVattenplaning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.