Hoppa till huvudinnehållet

Prins Harrys bok i topp på brittiska Amazon

Publicerad:
Prins Harrys självbiografi ”Den Andre” kom ut i bokhandeln 10 januari. Arkivbild. Foto: Caisa Rasmussen / TT

Prins Harrys självbiografi "Den andre" har redan sålt i över 400 000 exemplar i Storbritannien, och är den sakprosebok som snabbast någonsin har blivit en bästsäljare i landet, enligt förlaget Transworld Penguin Random House.

"Såvitt vi vet är de enda böckerna som har sålt mer under sin första dag dem med den andre Harry (Potter)", säger förlagets VD Larry Finlay i ett uttalande, enligt CNBC.

Boken kom ut den 10 januari och blev snabbt etta på topplistan på Amazon i Storbritannien – men kedjan sålde den också på reapris redan i förväg. På oberoende bokhandlar har efterfrågan inte varit lika stor, kanske delvis för att de inte kan tävla med de stora kedjornas rabatter, skriver The Guardian.

I boken skriver prins Harry bland annat om hur hans bror prins William slog honom. Han berättar också om sina erfarenheter av kokain och om hur många människor han dödat som militär i Afghanistan.

Nattöppet när prinsens skandalbok släpps

Artikeltaggar

AmazonBöckerKungligheterLitteraturMilitärPenguin Random HouseStorbritannien

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.