Hoppa till huvudinnehållet

Anita Kettunen blir ny skolchef i Karlskoga: "Ett spännande uppdrag"

Publicerad:
Anita Kettunen blir ny skolförvaltningschef i Karlskoga.
Anita Kettunen blir ny skolförvaltningschef i Karlskoga. Foto: Sigtuna kommun

Den 1 april 2023 tillträder Anita Kettunen som ny förvaltningschef över skolan i Karlskoga kommun.

Hon kommer närmast från en roll som grundskolechef i Sigtuna kommun utanför Stockholm.

– Jag ser jättemycket fram emot det, säger hon.

Anita Kettunen kommer ursprungligen från Malmö men har sin bas i Nora och jobbar i Stockholmsområdet. Den 1 april tar hon över rollen som förvaltningschef över skolan i Karlskoga kommun.

– Det känns bra på två olika sätt kan man säga. Det ena är att jag flyttar från Stockholm och får jobba i Bergslagen, vilket jag tycker är fantastiskt. Det andra är att det är oerhört spännande att jobba i en kommun som har haft låga skolresultat över tid, för att se hur jag kan bidra till att förbättra det. Det är ett spännande uppdrag, säger Kettunen.

”Växa tillsammans”

Just närheten till Bergslagen var en av sakerna som lockade.

– Jag har jobbat i Stockholms län länge, både som rektor och inom statliga myndigheter, och nu kände jag att jag vill bli en del av den här miljön och området. Jag är oerhört förälskad i Bergslagen.

– Mitt uppdrag är att få skolorna - förskola, grundskola och gymnasium - att växa tillsammans med en förvaltning som stödjer dem.

Kettunen ser fram emot att komma till Karlskoga och börja i sin nya roll.

– Jag ser verkligen jättemycket fram emot det. Det ska bli jätteroligt att få träffa människorna som arbetar där. Både i skolan och inte minst förvaltningen och resten av kommunen.

– Det ska bli spännande att få en mer klar bild av var någonstans man befinner sig på utvecklingsresan och hur jag kan bli en bidragande faktor i det. För mig är det viktigt att utgå från ett nuläge och se hur vi kan ta det från den här punkten till nästa. Att jobba och samarbeta med andra runtomkring.

"Bred kompetens"

Anneli Bramvehl, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, ser fram emot det nya samarbetet.

– För mig känns det riktigt bra att det är just Anita, med hennes breda kunskap och kompetens, som blir vår nya förvaltningschef. Jag är övertygad om att vi tillsammans med våra medarbetare kommer kunna utveckla våra skolverksamheter så att fler unga lämnar vår skola med förutsättningar att leva ett gott liv.

Kommundirektör Susanne Afzelius är också nöjd med rekryteringen.

– Jag är övertygad om att Anita med hennes ledarskapsförmåga och kompetens, tillsammans med alla medarbetare inom skolan, kommer att göra de förflyttningar som krävs framöver. Jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med henne, säger hon.

Hon blir ny skolchef i Karlskoga

Artikeltaggar

Anneli BramvehlFörvaltningKarlskogaKarlskoga kommunSkola och utbildningSkolorSusanne Afzelius

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.