Hoppa till huvudinnehållet

Niklas Persson segrade när Snöseriens första deltävling avgjordes

Publicerad:
Niklas Persson tog hem segern i JSE-klassen.
Niklas Persson tog hem segern i JSE-klassen. Foto: Robert Löfstrand

Karlskoga Enduroklubb arrangerade i söndags den första deltävlingen i enduroserien Snöserien. 60 förare deltog i olika klasser och hemmaförarna skördade flera fina placeringar.

Ironiskt nog var spöregn det som präglade den första deltävlingen av Snöserien, som kördes på Kilsta endurobana.

På ungdomssidan tävlade Karlskogaförare i både 80- och 125 cc-klasserna. I den förstnämnda lyckades Gustav Östensson knipa en andraplats och Egon Pettersson Blomström placerade sig precis utanför pallen på fjärde plats. I 125 cc-klassen fanns Isidor Westerlund med, som slutade på femte plats.

I motionsklassen med förare mellan 40 och 54 år tävlade tre Karlskogaförare: Joakim Neuenfeldt, Hans Karlsson och Ronnie Gustavsson, som slutade fyra, sexa respektive nia.

Breddklassen bjöd på dubbla hemmaförare i topp, när Danne Karlsson tog hem segern före Mattias Sjölander. Det var även nära en trippel, då Lars Jansson slutade fyra. Även Patrik Sedebom fanns med i racet och kom sjua.

Den sista av klasserna med hemmaförare var JSE-klassen, där inte färre än sju från Karlskoga var med. Bäst gick det för Niklas Persson som kammade hem segern. Resterande sex hamnade på placeringar utanför pallen: Olof Backman fyra, Max Hammarbäck femma, Alfons Lindström sexa, Rasmus Hammarbäck nia, Nathaniel Lundberg Carthea tia och Melker Jansson elva.

Nästa deltävling i Snöserien körs i Örebro den 21 januari.

Artikeltaggar

Enduro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.