Hoppa till huvudinnehållet

BAE och IF Metall har utbildat personal

Publicerad:
De anställda på BAE Systems Bofors som fått sin utbildning visar upp sina certifikat.

Ett 100-tal anställda på BAE Systems Bofors har fått en kompetensutbildning i bland annat grön teknik nu har företaget att delat ut certifikat till de anställda.

Företaget bjöd på smörgås och kaffe när det var dags att dela ut certifieringen till de anställda.

Arbetsgivare som har kollektivavtal inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde har möjlighet att ta del av utbildningar och valideringar som erbjuds av Trygghetsfonden TSL.

Den möjligheten har BAE Systems Bofors tagit vara på för att ytterligare förstärka kompetensen hos sina medarbetare. Företaget ha bland annat valt att inrikta sig på att validera sin personal i industriteknisk baskunskap och CNC Teknik grönt certifikat.

”Fokus har legat på att få alla att dra åt samma håll. Valideringen är en enorm möjlighet till kompetenshöjning och kvalitetssäkring som kommer att ge positiva effekter för företaget under lång tid framöver”, menar Emma Ekbäck Nermark, som arbetar på personalavdelningen, i ett pressmeddelande.

Hon säger att en av de allra viktigaste frågorna är att fortsätta att erbjuda möjligheter till kompetensutveckling för deras medarbetare.

”Den här typen av projekt är en del av vår ambition att fortsatt vara en attraktiv arbetsgivare. Alla inblandade har verkligen bidragit och kämpat hårt för att nå ända hit”, säger Emma Ekbäck Nermark.

Artikeltaggar

ArbeteBAE SystemsIF MetallKollektivavtalLOSvenskt NäringslivUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.