Hoppa till huvudinnehållet

Förre Degerforstalangen inspireras av Johan Bertilsson: ”Lyssnar gärna på honom”

Publicerad:
Ludvig Steen under en Degerforsträning våren 2022 med Sean Sabetkar och Adam Carlén. Nu lirar det 19-åriga anfallslöftet med division 1-laget Karlstad Fotboll. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Förre Degerfors-talangen Ludvig Steen är numera i Karlstad Fotboll där anfallaren återigen är lagkamrat med Johan Bertilsson som 19-åringen kan lära sig mycket av.

– Jag tar absolut lärdom av vad han gör och säger och lyssnar gärna på honom, säger Steen som siktar på en startplats i Karlstad.

DIF-talangen om flytten till Karlstad Fotboll: "Kändes rätt"

Det var i somras som Karlstadsbördige Ludvig Steen lämnade Degerfors IF:s organisation för Karlstad Fotboll och under andra halvan av 2022-säsongen blev det sju inhopp hos A-laget i division 1 för den 19-årige anfallstalangen, plus fem matcher med Karlstads utvecklingslag.

– Det gick inte exakt som man hade hoppats eller tänkt under hösten. Men det var ett väldigt roligt halvår ändå även om min speltid och min fotboll kanske inte gick som jag hade velat, säger Ludvig Steen, fostrad i FBK Karlstad.

Siktar högt

I debuten med KF:s utvecklingslag i division 3 i höstas fick han dock en smakstart med fyra baljor när Rynninge tvålades till med 13–1 och på totalt fem division 3-matcher svarade Steen för åtta mål.

– Jag fick starta några matcher där med Karlstads utvecklingslag och det var bra men det var inte mitt mål.

Målet var givetvis Karlstad Fotbolls A-lag.

– Ja, exakt. I år hoppas jag såklart på mer speltid i A-laget och att ta en startplats även om det kommer att bli svårt. Men det måste man ha som målsättning, och att få så mycket speltid som möjligt.

– Vi får som det kommer in någon mer spelare och så, det vet man aldrig. Men jag har en bra chans tycker jag så får vi se helt enkelt.

”Skitkul att dra igång”

Det är ett Karlstad som storsatsar med Sven-Göran Eriksson som ny sportchef och ny huvudcoach i form av Albert Bunjakis, båda två med meriter från bland annat Degerfors IF.

– Första veckan på den här säsongen har känts väldigt bra, konstaterar Ludvig Steen:

– Det är många nya ansikten bland både tränare och spelare men alla har kommit in med bra inställning och så. Det har varit skitkul att dra igång säsongen.

Karlstad Fotbolls sportchef Sven-Göran Eriksson och division 1-klubbens nyförvärv Johan Bertilsson, förra säsongen hos allsvenska Degerfors IF.
Karlstad Fotbolls sportchef Sven-Göran Eriksson och division 1-klubbens nyförvärv Johan Bertilsson, förra säsongen hos allsvenska Degerfors IF. Foto: HP Skoglund

”Bertilsson har det lilla extra”

På spelarfronten har division 1-laget Karlstad gjort en riktig spetsvärvning i form av förre Degerfors-anfallaren Johan Bertilsson. Steen och Bertilsson är alltså återigen lagkamrater och Steen kan såklart lära sig mycket av meriterade Bertilsson som varit på hög nivå under lång tid.

– Ja, det såg man direkt när vi var i Degerfors att han är en väldigt, väldigt bra spelare. Man ser ett han har det lilla extra när han tränar med oss i Karlstad, att han kommer från en eller två nivåer upp. Det är en sjukt bra spelare.

Där kan unge värmländske talangen Ludvig Steen helt enkelt se och lära.

– Absolut. Det är något jag har tänkt mycket på gällande många spelare men främst Bertilsson eftersom hans position är ganska lik min högt upp i banan i alla fall. Jag tar absolut lärdom av vad han gör och säger och lyssnar gärna på honom.

34-årige anfallaren Johan Bertilsson har tre raka säsonger med Degerfors.
34-årige anfallaren Johan Bertilsson har tre raka säsonger med Degerfors. Foto: Tommy Pedersen/TT

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrDegerfors IF JuniorFotbollIF Karlstad FotbollIF Karlstad Fotboll UJohan BertilssonLudvig SteenSven-Göran Eriksson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.