Hoppa till huvudinnehållet

Två års fängelse för grov misshandel – slog ner man med flaska

Publicerad:
ÖREBRO 20190830Örebro tingsrätt.Foto: Pavel Koubek / TT / kod 11380
ÖREBRO 20190830Örebro tingsrätt.Foto: Pavel Koubek / TT / kod 11380 Foto: Pavel Koubek/TT

Mannen slog ner och misshandlade en liggandes man med flaska och järnpinne på en buss. Dagen efter högg han en annan man med en kniv i armen. Nu mannen fått sin dom.

Det var i november som misshandeln skedde på en buss i Degerfors. Degerforsbon, som är i 20-årsåldern, var bekant med en kvinna som satt på bussen ihop med målsägande. Kvinnan har i förhör berättat just när hon var på väg av bussen möttes hon av mannen som då sprang bak i bussen.

Där slog han målsägande flera gånger med en flaska. När flaskan till slut gick sönder fortsatt han slå målsägande med ett cykelstöd. Målsägande blödde mycket efter sårskador i huvudet.

Tingsrätten skriver i domen att målsäganden har i tingsrätten lämnat knapphändiga med trovärdiga uppgifter om den åtalade misshandeln av honom händelsen. Han har dock inte direkt velat peka ut den tilltalade. Men genom de uppgifter som målsäganden samt flera andra vittnesmål lämnat finner tingsrätten det ställt utom rimligt tvivel att mannen misshandlat målsägande på bussen.

Högg med kniv

Dagen efter begav sig mannen till en bostad i Degerfors.

Målsägande, mannen i lägenheten, har i förhör berättat att han hörde hur det bankade på dörren. Målsägande öppnar dörren och där stod mannen. Mannen började skrika om pengar och målsägande gav då honom en örfil. Då tog mannen fram en kniv och högg honom i armen.

Mannen sprang från platsen. Polisens hundförare följde flyktvägen och hittade där en kniv med mannens DNA och målsägandes blod på.

Tingsrätten resonerar att eftersom mannen först fick ett slag av målsägande, ett påbörjat brottsligt angrepp, och att han då, enligt egen utsago, handlade i nödvärn när han högg målsägande i armen så ska han dömas för misshandel av av normalgraden.

Mannen förekommer under fem avsnitt i belastningsregistret och det har handlat om olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd.

Mannen döms till två års fängelse. Mannen ska också betala 60 000 kronor i skadestånd till målsägande i den första misshandel och 40 000 kronor till målsägande i den andra misshandeln.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDegerforsFängelseMisshandelÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.