Hoppa till huvudinnehållet

Fick inget gehör i Arn – hittade mögel på vinden

Publicerad:

En man från Karlskoga ingick avtal om uppförande av småhus på totalentreprenad. Efter en montering upptäcktes mögel på vinden och mannen anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden, Arn, som avslog anmälan.

Mannen ingick avtalet med företaget i januari 2019. Mögelangreppet upptäcktes direkt efter monteringen vilket betydde att företaget hade monterat redan angripna råspontluckor.

Efter besiktningar och besprutning upptäcktes ett antal andra fel, enligt anmälan, där ett av dem åtgärdades men mögelproblemet fanns kvar.

Möglet hade även spridit sig till husvinden och parterna kom överens om att mannen skulle prata med sitt försäkringsbolag.

Efter en tvåårsbesiktning 2022 och en ny besprutning ansåg företaget att problemet var löst men mannen ansåg att det och ett par andra fel skulle åtgärdas enligt vad försäkringsbolaget förordat.

Företaget har svarat Arn att man har åtgärdat och behandlat mögelangreppet på ett fackmässigt sätt.

Arn skriver att företaget efter tvåårsbesiktningen har vidtagit åtgärder för att avhjälpa möglet och noterar att det är fråga om ett begränsat mögelangrepp. Arn skriver också att utredningen inte ger stöd för att det föreligger någon tvist avseende övriga fel som konstaterats. Utredningen ger heller inte stöd för att det finns något fel som berättigar till begärt prisavdrag och mannens krav ska därför avslås.

Artikeltaggar

Allmänna reklamationsnämndenKarlskogaKonsumentMögelTvister

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.