Hoppa till huvudinnehållet

Medaljregn över Karlskoga Friidrott i DM – tog nio guld

Publicerad:
Mikaela Mathiasson, Zara Branneby och Tilda Thelander fick alla med sig medaljer hem från Örebro. Foto: Privat

Friidrottsåret 2023 är i gång för Karlskoga Friidrott. Under helgen som gick avgjordes distriktsmästerskapet i Örebro, där Karlskogaatleterna plockade hem 20 medaljer: Nio guld, sju silver och fyra brons.

Örebro Indoor Games var i år distriktsmästerskap för Södra Svealand, där föreningar i Närke, Södermanland, Värmland och Västmanland ingår. Karlskoga Friidrott var en av dessa och lyckades få med sig 20 medaljer hem till Nobelstadion, varav nio guld, sju silver och fyra brons.

Även föreningar från andra delar av Sverige deltog i tävlingarna, men inte i DM.

I F12-klassen tävlade Tilda Thelander, Zara Branneby och Mikaela Mathiasson. Den förstnämnda satte personligt rekord i tre grenar: 60 meter, längdhopp och kula. I kula stötte hon 8, 78 meter vilket gav en andraplats i tävlingen, men guld i distriktet. Medaljer blev det även i stav- och höjdhopp, silver respektive brons.

Mikaela Mathiasson knep silvermedaljer i 60 meter och 60 meter häck. Dessutom hopade hon på personligt rekord i höjdhopp, där det blev ännu ett silver, precis som i längdhoppet.

Fem guld

Fler personliga rekord skulle det bli. Zara Branneby hoppade 1,40 meter i höjdhopp, vilket räckte till guld. I längdhopp, även där personligt rekord, och 200 meter fick hon med sig bronsmedaljerna.

Elisa Östin lär vara nöjd med sin helg i F13-klassen. Hon tog inte färre än fem guld, på 60 meter häck, 200 meter, kula, 60 meter och 600 meter. I de tre förstnämnda persade hon. Dessutom plockade hon hem ett silver i längdhopp. Rebecca Albinsson i F14-klassen kom inte heller hon tomhänt. På 200 meter tog hon bronset och på 1 000 meter var hon starkast och tog hem guldmedaljen, med personliga rekord i båda grenarna.

Bland killarna lyckades Robin Lövdal, som har haft ryggproblem, komma tvåa totalt i höjdhoppet i P15-klassen, men fick med sig DM-guldet på 1,74 meter. Medalj blev det även för Thomas Ferletta i P17-klassen, när han tog silver på 400 meter.

Även Oscar Morello var med och tävlade, i längdhopp och 60 meter i P13-klassen. Längdhoppet slutade med en sjundeplats och han lyckades inte ta sig till final på 60 meter, trots personligt rekord.

Paraidrottarna Marika Vaihinger och Emma Eriksson fanns också med i tävlingarna. I racerunner R-71 60 meter sprang Marika på nytt personligt rekord, 19,30 sekunder. Emma Eriksson hoppade 4,53 i I-20-längdhoppet.

Rebecca Albinsson, Elisa Östin och Oscar Morello under Örebro Indoor Games.
Rebecca Albinsson, Elisa Östin och Oscar Morello under Örebro Indoor Games. Foto: Privat

Artikeltaggar

FriidrottKarlskoga friidrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.