Hoppa till huvudinnehållet

Strömtorp värvar Degerforstalang: ”Perfekt att få in i vår grupp”

Publicerad:
Målvakten Hugo Bergström (till vänster) är klar för Strömtorp. På bilden syns även Edvin Edwall. Foto: Eric Hellqvist

Den 17-årige målvakten Hugo Bergström byter Degerfors akademi mot Strömtorp i division 3.

Jamal Jaemz flyttar upp i seriesystemet – klar för StrömtorpHan blir Strömtorps första nyförvärv

Strömtorps IK slutade förra säsongen på åttonde plats i division 3 västra Svealand och inför årets säsong fyller SIK nu på truppen med målvakten Hugo Bergström som kommer från P17-laget i Degerfors IF:s akademi.

– Det känns bra. Hugo är en träningsvillig och ung kille. En så kallad ”coming man”, så perfekt att få in det i vår grupp, säger Strömtorps huvudcoach Niclas Mendritzki, som tidigare tränat Hugo Bergström i just Degerfors:

– Jag har tränat Hugo i både match och träning. Jag känner han mycket väl.

”Har redan en bra trupp”

Strömtorp har tappat spelare i form av exempelvis Noel Levi och Odilon Sangwa och Mendritzki ger en lägesuppdatering kring eventuella nyförvärv.

– Det kan nog komma in ett eller annat nyförvärv framöver. Men jag känner även att vi redan har en bra trupp. Vi vill träna bra och bli bättre som grupp så vi letar inte superaktivt efter förstärkningar.

– Vi har bra spelare på alla positioner. Många unga spelare som förhoppningsvis utvecklas och blir bättre. Det blir spännande med en tuff serie. Vi måste upp på tå liksom. Men vi får träna bra och så vidare och så får vi se hur långt det räcker.

Strömtorps huvudtränare Niclas Mendritzki.
Strömtorps huvudtränare Niclas Mendritzki. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollNiclas MendritzkiStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.