Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaförening bäst i länet på pant

Publicerad:
Karlskoga BBK bäst i länet på pant.
Karlskoga BBK bäst i länet på pant. Foto: Peter Holgersson AB

Pantameras tävling som heter föreningskampen är nu avgjord. Totalt har 2 800 föreningar deltagit över hela landet. I Örebro län deltog 101 föreningar, Karlskoga BBK Baseboll- softboll var bäst i länet med totalt 32 945 burkar insamlade. Föreningarna får ersättning för de burkar och flaskor de samlar in - även för de skadade och ogiltiga.

– Mycket bra för miljön men också ett tillskott till våran klubb, säger Olle Öijen, Ledare på Karlskoga BBK baseboll- softboll till Kt-kuriren.

Karlskogaföreningen BBK baseboll- softboll var bäst i Örebro län i Föreningskampen som Pantamera anordnar varje år.

– Det känns bra och kul att vi är bäst i länet, jag är också förvånad att fler inte var med i tävlingen, Jag vet också att vi kan mer och utveckla vårat koncept, säger Olle Öijen ledare i föreningen.

Föreningskampen som Pantamera anordnar är ett bra hjälpmedel för föreningar att få in pengar. Karlskogaföreningen BBK baseboll- softboll är den förening som samlat in mest pant i Örebro län.

– Mycket bra för miljön men också ett tillskott till våran klubb, säger Olle Öijen, Ledare på Karlskoga BBK baseboll- softboll.

Olle Öijen säger att Karlskogaföreningen medlemmarna är väldigt engagerade vilket har gjort att det har gått så bra i tävlingen. Olle berättar att pengarna kommer till nytta, till exempel på påsklovet ska klubben till Barcelona på träningsläger.

– Det motiverar medlemmarna att engagera sig och få in mer pengar till klubben, säger Olle.

Olle Öijen, ledare i Karlskoga BBK baseboll- softboll tycker det är kul att de är bäst i länet.
Olle Öijen, ledare i Karlskoga BBK baseboll- softboll tycker det är kul att de är bäst i länet. Foto: Ingvar Carlsson

Olle Öijen anser att klubbkänslan stärks när man gör saker tillsammans.

– När vi är på olika aktiviteter och läger knyts en klubbkänsla och i Karlskoga Baseboll är den väldigt stark, berättar Olle Öijen.

Ljungskile SK i Bohuslän är den klubb som samlade in mest burkar i hela landet. Totalt 218 600 stycken.

Max Lejon Konnman

Pantburkar och petflaskor.
Pantburkar och petflaskor. Foto: Sofia Telby

Artikeltaggar

BarcelonaBasebollKarlskogaLjungskile SKOlle ÖijenÖrebroÖrebro länPantamera

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.