Insändare: Livsfarliga mini-E18

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”
Foto: Erik Abel / TT
Nu känner jag att det är dags kommunen,Vägverket och även polisen gör något åt denna väg som går längs Noravägen upp mot Granbergsdal.

Denna väg är en livsfara för både barn och vuxna som knappt kan gå eller cykla eller ta sig fram med vagn.

Då bussförbindelser här är fruktansvärt dålig.

Hur tänker Vägverket i detta??

Och under alla år har boenden runt om vädjat om detta om gång och cykelbana.

Det är en landsväg och en hastighet på 50, men knappt ingen håller det.

Långtradare som dånar förbi i höga hastigheter.

Förra veckan skulle jag möta upp min son vid busshållplatsen då han ej får skolskjuts utanför sitt hem.

Han är alltså 7 år och ska ta sig 30-40 meter till busshållplatsen på denna trafikerade väg farligare när det inte är plogat som de ska och det är halt och stora vallar vid vägkanten där man ska gå, mörkt och dålig belysning och en busshållplats som inte ens den är plogad eller upplyst.

Tänk er incidenter som kan hända för en 7-åring som inte förstår hur farligt det är.

Har klagat på detta såklart om skolskjutsen givetvis de håller med och säger att de ligger på förälders ansvar att ta barnet till bussen men de trycker på kommunen om denna farliga väg ändå.

De dagar en förälder är sjuk eller inte kan följa med?

Ska inte mitt barn få gå till skolan då?

Varför gör inte polisen mer kontroller längs Noravägen?

Kan garantera klirr i kassan flera gånger om dagen här.

Förra veckan tog jag min 4-åring i handen - givetvis gick han på insidan - för att möta upp min andra son vid busshållplatsen. När vi går så kommer en personbil den kör rakt mot oss och inte svänger ut trots att hon ser oss klart och tydligt jag stannar upp och viftar ferbrilt att hon ska köra ut lite så vi kan gå nonchalant svänger hon ut precis vid oss och bara tittar på oss. Var fanns respekten?

Jag går med ett litet barn, kör inte bil om du inte kan visa hänsyn.

När jag väl kommer fram till busshållplatsen och möter upp min andra son går vi över för att gå hem båda barn på insidan av mig regnar jätte mycket och jag ser en stor långtradare som kommer i full fart - inga 50 där inte - den varken bromsar ner eller kör ut lite jag grabbar tag i båda mina barn och ställer oss så nära diket vi kan tyvärr kunde vi inte ta flykt i diket då de va fullt med vatten 10 cm från våra ryggar dånar denna stora dubbellångtradare förbi oss alltså en hårsmån från oss.

Kvar stod vi en 4-åring och en 7-åring med gråten i halsen och skaka av rädsla.

Vad säger man till barnen när det är vuxna människor som kör som om de inte vet vad hänsyn och hastighet på en skylt innebär??

Nej, Vägverket dags ni sätter fart med denna gång och cykelbana innan ett barn eller en vuxen får sätta livet till.

Arg Mamma

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.