Hoppa till huvudinnehållet

Bra delårsrapport av Netflix

Publicerad:
Konkurrensen hårdnar på strömningsmarknaden. Men Netflix fick betydligt fler nya kunder än förväntat under fjärde kvartalet. Arkivbild.
Konkurrensen hårdnar på strömningsmarknaden. Men Netflix fick betydligt fler nya kunder än förväntat under fjärde kvartalet. Arkivbild. Foto: Elise Amendola/AP/TT

Netflix slog förväntningarna med sin delårsrapport för det fjärde kvartalet. Antalet betalande kunder passerade 230 miljoner, vilket var betydligt fler än väntat.

Under första och andra kvartalet förra året tappade den amerikanska strömningsjätten Netflix kunder på totalen, för första gången sedan 2011. En stark vändning kom dock under kvartal tre, när antalet betalande kunder ökade med 2,4 miljoner

Kundflykten under första halvan av 2022 förklarades av Netflix som en effekt av att den tillfälliga uppgången under pandemin avtagit, och att bolaget dragit sig ut ur Ryssland till följd av landets invasionskrig i Ukraina.

Netflix meddelade också att problemet med lösenordsdelande kunder skulle mötas med hårdare tag.

Artikeltaggar

Ekonomi

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.