Hoppa till huvudinnehållet

Här är Degerfors IF:s elvor mot IFK Göteborg: ”Chans att visa upp sig”

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg under torsdagens träning.
Degerforstränaren Tobias Solberg under torsdagens träning. Foto: Fredrik Narvelid

Degerfors IF kommer att ställa upp med två olika startelvor i försäsongens första träningsmatch mot IFK Göteborg på bortaplan.

– En bra chans för alla att visa upp sig, kommenterar tränaren Tobias Solberg.

Så här ställer Degerfors upp i första halvlek: Filip Järlesand – Gustav Granath, Oscar Wallin, Sebastian Ohlsson – Elyas Bouzaiene, Christos Gravius, De Pievre ”Depi” Ilunga, Joe Gyau – Rasmus Örqvist, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic.

Elvan i andra halvlek: Filip Järlesand – Alexander Hedén Lindskog, Sean Sabetkar, Karim Mammar – Erik Lindell, Justin Salmon, Carl Ljungberg, Daniel Krezic – Albin Mörfelt, Benjamin Buisson, Diego Campos.

– Vi är inte där rent belastningsmässigt för att göra mer än 45 minuter per spelare. Vi spelade elva mot elva på träningen i fredags i 30 minuter. Vi vill stegra successivt under försäsongen. Det här är samtidigt en väldigt bra chans för alla att visa upp sig, säger Solberg.

Ingen spelare finns på frånvarolistan. Även Amir Mohammadi finns med i truppen mot IFK Göteborg.

– Jag tycker att vi har haft en fin start på försäsongen. Nu är vi här i Karlskoga på en bra plan vilket är ett lyft för oss även om den var lite isig i dag. Det ska bli kul att komma i gång och spela matcher. Förmodligen blir det ett bra tryck på Valhalla också. Det blir häftigare än att köra en internmatch.

Vad vill du se för prestation?

– I detta läge tänker vi bara på oss själva. Vi vill hitta relationer mellan spelarna. Vi vill också få med oss ett bra resultat. Det är mycket roligare att vinna än att förlora. Det ska också synas att vi vill spela match. Vi vill se 45 minuter hårt jobb. Det här blir en bra genomkörare. Vi kommer att hitta saker att ta med oss och säkerligen väldigt många saker som vi behöver skruva på.

Degerfors har inte bestämt vem som ska vara lagkapten den här säsongen. I första halvlek mot IFK Göteborg får Sebastian Ohlsson förtroendet och i den andra är det Sean Sabetkar som bär bindeln.

Dansk målvakt aktuell för DIF – Werner: ”En av flera”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFilip JärlesandFotbollIFK GöteborgTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.