Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Känns demokratiskt rätt

Publicerad:
Patrik Nyström, Sverigedemokraterna Karlskoga, har synpunkter på Susanne Sjöstedts ledare. Foto: Henrik Holmberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på ledare ”Respekt inte värt vatten”.

Svar till ledarskribenten Susannes Sjöstedt angående SDs plats i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Ledaren som kommenteras:

Susanne Sjöstedt: Respekt inte värt vatten

Till att börja med vill jag tacka ”Ledarskribent” Susanne Sjöstedt för hennes oändliga skrivelser där hon säkerligen använt ordet SD vid ett hundratal tillfällen under det senaste året, tack Susanne!

Att jag skrev Susanne beror helt enkelt på att du faktiskt heter det, liksom att Tony heter Tony och Ida heter Ida!

Mig omskriver du som Sd ledamoten eller partiföreträdaren, jag heter Patrik Nyström och kommer säkerligen att göra det tills jag går ur tiden. Jag kommer att kalla dig Susanne i fortsättningen trots att du kan tituleras som ”ledarskribenten”, det blir så förvirrande annars!

Låt mig citera vad du skrev i lördags Susanne, ” Med SD:s intåg i kommunpolitiken har dock många gamla självklarheter ställts på ände. Plötsligt finns ingen samlad opposition längre”

Låt mig få förklara för dig Susanne vad politik handlar om, det handlar om att bedriva opinion och att arbeta för demokratin samt det allra viktigaste, att göra Karlskoga lite bättre. Om man enligt dig måste göra det i en samlad opposition och genom samarbeten med partier som inte får, vill eller kan göra det, vilket är fallet i Karlskoga. Hur ska man göra då Susanne?

Ska vi alla demokratiskt valda i Sverigedemokraterna entlediga oss eller ska vi sitta som röstboskap till S, V eller Mp, om du tror detta så måste jag tyvärr göra dig besviken!

Vad du menar med att vi ”ställt många gamla självklarheter på ände” förvånar mig, är det för att vi inte lever upp till vad din politiska ådra har för färg, eller om det beror på okunskap vet jag faktiskt inte men om jag skulle göra en kvalificerad gissning så tror jag nog på den första gissningen.

Om du i dina röda analyser gör en liten koll bakåt om vad som hände efter valet 2018 i Karlskoga så tror jag du skulle bli förvånad! Vilka fick majoriteten i Ksau då, trots att de ej kanske ”hade rätt” till det, fråga gärna Ida jag tror hon kan ge dig svaret.

För övrigt så känns det demokratiskt rätt att jag, Patrik Nyström (Sd ledamoten) fick en plats i Ksau i Karlskoga, jag blev även invald som 2e vice i Rsau (regionstyrelsens arbetsutskott)

Patrik Nyström, Sverigedemokraterna Karlskoga

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKarlskogaKommunstyrelsenPatrik NyströmPolitiska system och ideologierSäkerhetSusanne SjöstedtSverigedemokraterna