Hoppa till huvudinnehållet

Vill att det inrättas en tjänst i skolan för miljöns skull

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Källsortering är bland annat sånt skolinformatören ska prata med skolbarnen om, enligt förslaget.
Källsortering är bland annat sånt skolinformatören ska prata med skolbarnen om, enligt förslaget. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

En skolinformatör som besöker skolklasser och bidrar till en framtida befolkning i kommunen som tar ansvar för miljön. Det föreslås nu av en privatperson bosatt i Degerfors.

Kommunstyrelsens arbetsutskott fick på sitt möte en anmälan om medborgarförslaget där en privatperson vill att en speciell tjänst inrättas i kommunen, i samverkan med närliggande kommuner, för miljöns skull.

Alla åldrar

Det handlar om en skolinformatör som åker runt i skolorna och pratar med elever om sänkt elkonsumtion, klimatsmarta måltider och vad man måste göra för att jordens resurser ska räcka till. Käll- och avfallssortering är också sånt skolinformatören ska informera om samt vikten av att ta bussen eller cykla oftare.

Enligt förslaget ska tjänsten finnas för elever från första klass ända upp till gymnasiet och innehållet på ”miljötimmen” ska anpassas efter ålder. Miljötimmen ska hållas regelbundet på skolorna, tycker förslagsställaren.

Artikeltaggar

CyklarDegerforsGymnasieskolanKommunstyrelsenPolitikSkolor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.