Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Bara marginellt om SD i Karlskoga

Publicerad:
Replikskiftet mellan Susanne Sjöstedt, ledarskribent, och Patrik Nyström (SD) fortsätter.
Replikskiftet mellan Susanne Sjöstedt, ledarskribent, och Patrik Nyström (SD) fortsätter. Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Känns demokratiskt rätt”

Jag får erkänna att jag inte riktigt begriper Patrik Nyströms replik. Vad vill han? Har han verkligen förstått resonemangen i texten han replikerar på? Vill han bara klaga över att han inte omnämns med namn i en ledartext som högst marginellt hade med SD i Karlskoga och honom själv att göra och desto mer om dynamiken i det pågående maktspelet i kommunen?

Insändaren som besvaras:

Insändarsvar: Känns demokratiskt rätt

Att Nyström dessutom verkar se på de lokala sverigedemokratiska partiorganisationen och sig själv som ungefär samma sak är för övrigt rätt intressant. Nästan en dubbelt så hög andel av väljarna i Karlskoga valde att lägga sin röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet än som valde de lokala och regionala SD-versionerna i kommun- och regionvalen. Man får väl anta att det kan ha något att göra med väljarnas skiftande förtroende för de olika partiföreträdarna.

Susanne Sjöstedt

Tidigare texter:

Susanne Sjöstedt: Respekt inte värt vatten

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKarlskogaKommunstyrelsenMotionerPatrik NyströmPolitiska system och ideologierSverigedemokraterna