Insändarsvar: Bara marginellt om SD i Karlskoga

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Replikskiftet mellan Susanne Sjöstedt, ledarskribent, och Patrik Nyström (SD) fortsätter.
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT
Svar på insändare ”Känns demokratiskt rätt”

Jag får erkänna att jag inte riktigt begriper Patrik Nyströms replik. Vad vill han? Har han verkligen förstått resonemangen i texten han replikerar på? Vill han bara klaga över att han inte omnämns med namn i en ledartext som högst marginellt hade med SD i Karlskoga och honom själv att göra och desto mer om dynamiken i det pågående maktspelet i kommunen?

Insändaren som besvaras:

Att Nyström dessutom verkar se på de lokala sverigedemokratiska partiorganisationen och sig själv som ungefär samma sak är för övrigt rätt intressant. Nästan en dubbelt så hög andel av väljarna i Karlskoga valde att lägga sin röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet än som valde de lokala och regionala SD-versionerna i kommun- och regionvalen. Man får väl anta att det kan ha något att göra med väljarnas skiftande förtroende för de olika partiföreträdarna.

Susanne Sjöstedt

Tidigare texter:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.