Hoppa till huvudinnehållet

BIK:s sportchef om den avbrutna upphandlingen: "Lite komiskt"

Publicerad:
Karlskoga kommun har lämnat beskedet att tidsplanen för Nobelhallen kommer att hålla. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det kan komma att bli konsekvenser för BIK Karlskoga om den avbrutna upphandlingen av Nobelhallen och Strandbadet drar ut på tiden. Att upphandlingen nu haltar igen förvånar klubben.

– Det kom som en liten överraskning för oss. Vi hade hört att det fortskred enligt plan, säger Torsten Yngveson, sportchef och vd för BIK Karlskoga AB.

Att hallen står färdig när det är sagt, 2025, är viktigt för klubbens framtid.

– Det är väldigt svårt att planera vår verksamhet när vi inte vet hur det blir och när vi inte vet vad vi har för faciliteter, säger Yngveson.

Trots intresse från byggare avbröts upphandlingen av Nobelhallen och badhuset

Att göra affärer kan komma att bli problematiskt för BIK.

– Allt blir lite svårare om det skulle bli förseningar, konstaterar Torsten Yngveson och tillägger:

– Det försvårar för oss. Vi har kunder som kanske vill investerar i oss, i loger och utrymmen. Det blir svårare att göra affärer med oss om man inte vet när det blir färdigt.

Vi får hoppas att det inte drabbar oss mer i slutändan
Torsten Yngveson

Turerna har redan varit många, och den ursprungliga tanken var att Nobelhallen skulle vara färdigrenoverad till säsongspremiären 2023-2024. Sedan i maj 2020 har planen varit att hallen ska stå färdig 2025.

”Helt smärtfritt har man väl lärt sig att sådana är projekt inte är”, säger Torsten Yngveson, sportchef och vd för BIK Karlskoga AB.
”Helt smärtfritt har man väl lärt sig att sådana är projekt inte är”, säger Torsten Yngveson, sportchef och vd för BIK Karlskoga AB. Foto: Kajsa Juslin

– Nu är det som det är. Helt smärtfritt har man väl lärt sig att sådana är projekt inte är. Nu tycker vi att det är lite komiskt att det sker en tredje gång, säger Torsten Yngveson om den avbrutna upphandlingen och tillägger:

Kommunen avbryter upphandlingen av Nobelhallen och badhuset

– Vi väntar och hoppas att vi ska få lite mer information om ärendet. Så får vi se vad vi kan få ut av det, säger vd:n och sportchefen.

Det är sagt från kommunens sida att tidsplanen kommer att hålla och förhoppning är att det ska stämma. För BIK ser man inte att det finns något positivt med att upphandlingen haltar igen.

– Vi får hoppas att det inte drabbar oss mer i slutändan, säger Torsten Yngveson.

Storsatsningen: Nytt badhus på Nobelområdet och ny plan för Nobelhallen

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagKarlskoga kommunNäringslivNobelhallenStrandbadetTorsten YngvesonUpphandling

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.