Hoppa till huvudinnehållet

Blandade känslor hos målskytten Hedén Lindskog: ”Svårt att ta in”

Publicerad:
Alexander Hedén Lindskog gjorde mål i debuten.
Alexander Hedén Lindskog gjorde mål i debuten. Foto: MATHIAS BERGELD

Alexander Hedén Lindskog, 18, blev målskytt i A-lagsdebuten. Efter matchen hade han blandade känslor.

– Det är alltid kul att göra mål. Samtidigt släppte vi in tre i andra halvlek, säger mittbacken.

I slutet av december skrev Alexander Hedén Lindskog på ett kontrakt med A-laget. Han tog plats på planen i andra halvlek mot IFK Göteborg när Degerfors var i underläge med 0–1.

– Jag tycker att vi gjorde det helt okej i första halvlek. Göteborg skapade inte så många chanser. Vi saknade skärpan i sista tredjedelen. Annars gjorde vi det bra, säger Hedén Lindskog.

Hur svårt var det att komma in efter paus?

– Det är svårt att se på det där. Vissa kan tycka att vi borde ha mer energi men samtidigt var Göteborg inne i matchen med touch och så vidare. Jag tror att det jämnade ut sig efter fem–tio minuter. Det var inga större problem.

Hedén Lindskog tog plats i trebackslinjen tillsammans med Sean Sabetkar och Karim Mammar. I mitten av halvleken släppte Degerfors in tre mål på sex minuter.

– Det handlade om oskärpa och att vi var slarviga. Då blir det lätt sådär. Efter deras 4–0-mål tycker jag ändå att vi kom in i det. Sista tio gjorde vi det helt okej. Vi blev väldigt hårt straffade för en dålig period.

– Där och då handlade det bara om att tänka på nästa situation hela tiden. Men självklart var det tufft. Speciellt som mittback att vi släppte in tre så snabba mål. Det är inte godkänt.

”Svårt att beskriva känslan”

I slutet av matchen skulle hans debut bli desto mer minnesvärd. Hedén Lindskog var nämligen sist på bollen efter en hörna.

– Det blev en skarv från Diego (Campos). Målvakten räddade och bollen studsade ut framför mig. Det var bara att nypa dit den med högern som jag inte använder så ofta, säger han med ett leende.

– Det var svårt att beskriva känslan. Svårt att ta in att man hade gjort mål. Samtidigt visste jag ju att vi låg under med 4–0. Men visst är det alltid skönt att göra mål – speciellt i första matchen.

Hur ser du på din egen insats?

– Först och främst var det roligt att få chansen att spela 45 minuter. Jag tycker att jag gjorde det helt okej.

Holmberg besviken på tung period i andra halvlek: ”Ville inte vara där”Degerfors IF föll stort mot IFK Göteborg efter ras i andra halvlek

Artikeltaggar

Alexander Hedén LindskogDegerforsDiego CamposFotbollGöteborgIFK Göteborg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.