Hoppa till huvudinnehållet

Holmberg besviken på tung period i andra halvlek: ”Ville inte vara där”

Publicerad:
Sean Sabetkar deppar efter ett av IFK Göteborgs mål i andra halvlek.
Sean Sabetkar deppar efter ett av IFK Göteborgs mål i andra halvlek. Foto: MATHIAS BERGELD

Tre insläppta mål på sex minuter i den andra halvleken förstörde för Degerfors IF i träningsmatchen mot IFK Göteborg.

– Det såg ut som att vi inte ville vara på planen, säger tränaren Andreas Holmberg efter 1–4-förlusten.

Han är desto nöjdare med första halvlek.

– Vi gjorde det väldigt bra bortsett från första fem–tio. Vi drev mycket av halvleken och var spelmässigt det bättre laget. Det var väldigt onödigt att släppa in ett mål så tidigt. Att vi inte var fokuserade från början, säger Holmberg.

IFK Göteborg tog nämligen ledningen redan i den andra minuten. Sebastian Ohlsson avlossade ett skott precis utanför straffområdets halvmåne. Bollen letade sig in vid Filip Järlesands högra stolpe.

Till den andra halvleken bytte Degerfors tio spelare.

– Där tycker jag att vi gjorde det okej fram till deras 2–0-mål. Då klappade vi igenom. Det såg ut som att vi inte vill vara på planen i 20–25 minuter. Det var alldeles för dåligt. Den perioden är jag riktigt besviken på.

– I vanliga fall hade vi kunnat göra några byten men nu valde vi att spela med två elvor. Det var viktigt att alla spelare fick 45 minuter och att vi klarade oss från skador. Men den där perioden i andra halvlek stör mig. Så lågt får vi inte sjunka.

Hemmalaget gjorde tre mål på sex minuter. Linus Carlstrand gånger två och Emil Salomonsson.

I slutet av matchen reducerade Alexander Hedén Lindskog när han stötte in bollen efter en hörna.

Degerfors ställde upp med ett gäng juniorer och Holmberg ger dom med beröm godkänt.

– Samtliga gjorde det jättebra. Det är inte där min frustration ligger utan tvärtom. Jag är besviken över att dom inte fick mer hjälp i andra halvlek. Jag tycker att många av de yngre spelarna gick i bräschen, jobbade hårt och bidrog med energi.

Vad kan ni ta med er från den här matchen?

– En hel del. I den första halvleken spelade vi en bra fotboll. Göteborg kunde inte pressa oss och vi hade en bra speluppbyggnad. Dom hade svårt att hitta in i oss och vi höll dom på utsidan. Sedan finns det mindre bra saker som vi kan ta med oss. Vi får inte sjunka ihop så här mycket i andra halvlek. Vi måste stoppa blödningen. Det är en viktig lärdom.

Degerfors spelar sin nästa träningsmatch söndag 29 januari mot Skövde AIK på Behrn arena.

– Det är det här som man har gått och väntat på. Nu längtar jag redan till nästa söndag.

Artikeltaggar

Alexander Hedén LindskogAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgLinus Carlstrand

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.