Hoppa till huvudinnehållet

Sveaparken: Fyra män anhållna för upplopp

Publicerad:
Polisen motar bort motdemonstranter som kastar sten i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen 2022. Arkivbild.
Polisen motar bort motdemonstranter som kastar sten i Sveaparken i Örebro, där Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, fick tillstånd för en sammankomst på långfredagen 2022. Arkivbild. Foto: Kicki Nilsson/TT

Ytterligare fyra personer är anhållna för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med upploppet i Sveaparken i Örebro under påsken förra året.

Samtliga bor i Örebro län.

Det handlar om fyra män i åldern 19-25 år som gripits och sedan anhållits misstänkta för att ”genom våld och hot om våld ha stört polisen i sitt arbete” uppger polisen i region Bergslagen på sin hemsida.

Totalt har nu 47 personer frihetsberövats efter upploppet i Sveaparken. De personer som hittills dömts till fängelse för sin medverkan upploppet har dömts till i snitt 5 års fängelse. Totalt har samtliga domar i skrivande stund resulterat i 142 år i fängelse.

Emelie Bodegrim, som är kommenderingschef i utredningsarbetet, påpekar att utredningen är långt ifrån klar.

– Dag ett var många poliser i parken, därefter har många funktioner dragit utredningen framåt och gör så fortfarande. När vi är klara har vi många förövare lagförda för det angrepp polisen utsattes för den där dagen, säger Bodegrim i ett uttalande på polisens hemsida.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusBrott, lag och rättFängelseHotÖrebroÖrebro länSveaparken i ÖrebroUpploppUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.