Hoppa till huvudinnehållet

Trots intresse från byggare avbröts upphandlingen av Nobelhallen och badhuset

Publicerad:
Att Strandbadet inte försenas är något som Tony Ring tycker är viktigt på grund utav badets dåliga skick. Foto: Mimmi Törnberg

Det fanns intresse från en byggentreprenör men ändå avbröts upphandlingen av Strandbadet och Nobelhallen en tredje gång. En upphandlingskonsult har tillsatts som har påtalat brister i upphandlingsunderlaget.

Det har skapat både frustration och förståelse från politikens sida.

– Vi har satsat mycket på att göra den här ordentliga uppgraderingen. Där är vi rakt över alla partilinjer överens om pengar, inriktning och alltihop, säger Tony Ring, kommunalråd (M) och fortsätter:

– Då är det väldigt besvärande när vi tycker att vi från politiken har gjort vad vi ska. Vi har talat om vad vi vill ha. Vi har frågat vad det kostar och vi har sett till att det finns pengar utifrån vad de säger att det kostar. Det är märkligt att det ska behöva ta så lång tid.

Kommunen avbryter upphandlingen av Nobelhallen och badhuset

Karlskoga kommun ska ha upptäckt brister i underlaget till upphandlingen av Strandbadet och Nobelhallen och har därför stoppat den. Vilka bristerna är kan de i nuläget inte diskutera då ärendet har sekretess – igen. En upphandlingskonsult ska ha tillsatts och denne ska vara den som sett brister i underlaget enligt Tony Ring.

– Man kan ju bli ganska irriterad som politiker. För så sent som i december så träffade jag BIK och alla deras partners, och utifrån vad jag fick till mig från tjänstemännen då, berättade jag om hur det gick och vilken tidsram vi hade. Och nu tre-fyra veckor senare så är det nya puckar. Så det är irriterande, tycker Tony Ring.

Det är jäkligt olyckligt men jag tror att det kan komma något bra av det
Tony Ring

Han har, som KT-Kuriren tidigare skrev om i veckan, fått information om att tidsramen som ligger ska vara möjlig att hålla. Nobelhallen är tänkt att stå klar under 2025 och det nya badhuset 2026.

Att badhuset blir av är synnerligen viktigt då byggnaden är i sämre skick än vad man tidigare vetat om. Skulle badhuset behöva stänga får skoleleverna svårare att få godkänt i idrott då simning är ett krav.

– Det här är något jag är tämligen är irriterad på, men vi hade ett möte i fredags där vi fick en genomgång tillsammans med den nya upphandlingskonsulten. Utifrån det mötet måste jag säga att jag känner jag att det inte blir så tokigt som man kunde ha befarat när man ser det framför sig, säger Tony Ring.

En aktör intresserad

Det den tredje upphandlingsrundan gett är att det ska finnas en aktör som är intresserad.

– Det är en av våra stora aktörer, vad jag förstår.

”Det är jäkligt olyckligt men jag tror att det kan komma något bra av det. Att man lär sig av det”, säger Tony Ring, kommunalråd (M).
”Det är jäkligt olyckligt men jag tror att det kan komma något bra av det. Att man lär sig av det”, säger Tony Ring, kommunalråd (M). Foto: Helena Lundberg

Men vilken aktör det gäller är Tony Ring ovetandes om då det enligt honom innefattas av upphandlingssekretess.

– Man kan väldigt enkelt säga att det sämsta som kan hända nu är om någon annan kommer in och faktiskt gör det billigare. Annars kommer det här företaget att vinna.

Tony Ring tror att det som sker nu kommer att medföra något positivt.

– Det är jäkligt olyckligt men jag tror att det kan komma något bra av det. Att man lär sig av det.

BIK:s sportchef om den avbrutna upphandlingen: "Lite komiskt"

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagBristerKarlskoga kommunKarlskoga Tidning-KurirenModeraternaNäringslivNobelhallenPolitikSekretessStrandbadetTony RingUpphandling

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.