Hoppa till huvudinnehållet

Statsministerns fru prästvigd i Strängnäs

Publicerad:
Statsministerns hustru Birgitta Ed får en kram av biskop Johan Dalman efter söndagens prästvigning i Strängnäs domkyrka.
Statsministerns hustru Birgitta Ed får en kram av biskop Johan Dalman efter söndagens prästvigning i Strängnäs domkyrka. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Birgitta Ed prästvigdes i Strängnäs domkyrka på söndagen. Med på ceremonin var bland andra maken statsminister Ulf Kristersson (M), justitieminister Gunnar Strömmer (M) och tidigare moderatledaren Carl Bildt.

Efter 25 år som framgångsrik pr-konsult skolade Birgitta Ed om sig 2017, delvis för att hennes man Ulf Kristersson blev statsministerkandidat. Hon har sagt i en intervju med tidningen Dagen att en annan orsak till karriärbytet är att en närstående tog sitt liv.

– Jag kände nej, jag måste få jobba med något som betyder saker på riktigt, sade hon.

Birgitta Ed har en master i teologi och ska nu arbeta som pastorsadjunkt i ett år. Parallellt utbildar hon sig för att kunna jobba som jourhavande präst, har hon sagt till Expressen.

Statsminister Ulf Kristersson och Birgitta Ed bor i Strängnäs.
Statsminister Ulf Kristersson och Birgitta Ed bor i Strängnäs. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Artikeltaggar

Birgitta EdEtik och religionModeraternaSträngnäsTeologiUlf Kristersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.