Hoppa till huvudinnehållet

Svårt med tider inom Serviceresor i Örebro län

Publicerad:
Det är ett ansträngt läge inom Länstrafiken Serviceresor för tillfället.

På grund av fordon- och förarbrist har Länstrafiken Serviceresor den senaste tiden haft stora utmaningar med att planera och utföra alla önskade resor.

Det gäller framför allt morgon och eftermiddag.

Man uppmanar nu de resenärer som kan att välja alternativa restider.

– Just nu är det ansträngt läge inom Länstrafiken Serviceresor. Det är vinter, vi har förarbrist och även fordonsbrist samtidigt som många vill åka med oss. Vi jobbar på med en rad åtgärder för att förbättra trafikläget, säger Staffan Juliusson, som är enhetschef på Länstrafiken Serviceresor, i ett pressmeddelande.

Främst är det på morgonen och på eftermiddagen som problem uppstår, den perioden på dagen då många behöver ta sig till och från skola eller jobb.

Samtidigt kan det bli långa väntetider för att komma fram till Länstrafikens Beställningscentral. Den som kan ombeds nu planera in sin resa när det inte är lika stort tryck på resorna. Klockan 7.00-9.00 och 13.30-16.00 är det som mest ansträngt.

Artikeltaggar

FordonNyheterÖrebroÖrebro länVinter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.