Hoppa till huvudinnehållet

Tunga fordon får laddstation för 7,6 miljoner vid Mosserud

Publicerad:
Den nya laddstationen för tung trafik byggs bakom den nuvarande tankstationen för bioagas vid Mosserud. Foto: Helena Lundberg

En laddstation för tunga fordon på Mosserud håller på att växa fram, mycket tack vare ett bidrag från Energimyndigheten.

När Karlskoga energi och miljö i somras fick klartecken för bidraget från Energimyndigheten till den nya laddstationen var valet av plats enkelt: vid Mosserud strax bakom den befintliga tankstationen för Biogas.

– Det här blir ett bra komplement till tankstationen för biogas som redan finns på området. För oss som energibolag är det så klart viktigt att ha ett brett utbud, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga energi och miljö.

Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga energi och miljö berättar om den nya laddstationen som ska byggas.
Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga energi och miljö berättar om den nya laddstationen som ska byggas. Foto: Ellinor Isaksson

Men även det faktum att mycket tung trafik passerar just Mosserud gör att platsen blev idealisk och förhoppningsvis ett bidrag till att fler kan satsa på fossilfritt även för tunga fordon.

– Placeringen intill E18 är strategiskt viktig för att öka takten i elektrifieringen av godstransporter. Här passerar tusentals tunga fordon varje dygn och etableringen bidrar till ett sammanbundet stråk av laddstationer i Mellansverige, säger Jarl och fortsätter:

– Lägg därtill att många fordon har ärenden till Mosserudsområdet där flera välbesökta anläggningar är placerade.

Påbörjat

Sedan en tid tillbaka har skog avverkats på ett 7000 kvadratmeter stort område och markarbetet är i full gång.

I september är planen att de nya laddplatserna kommer vara klara och därmed ska tunga fordon kunna börja använda någon av de fyra snabbladdarna eller fyra depåladdarna på stationen.

Vad menas med en snabbladdare?

– Om man jämför med en vanlig stolpe som exempelvis den på torget så kanske den har 22 kW. Då får man stå ganska länge för att ladda en elbil. De här är på 350 kW kontinuerlig effekt, så det är ett helt annat tryck, säger Jarl.

I september ska den nya laddstationen vara färdig att användas.
I september ska den nya laddstationen vara färdig att användas.

Att stanna och ladda kommer att innebära en kostnad, men i dagsläget är det ännu inte klart hur mycket de rör sig om.

– Vi har inte satt något pris än, men det kommer bli ungefär som när man stannar och laddar vid vilken stolpe som helst idag, säger Jarl och berättar att det kommer finnas en betallösning på plats.

Elförsörjning

Den nya laddstationen kommer kräva en bättre elförsörjning till området, något som också ligger inplanerat i kostnaderna.

– Det ligger i projektet att förstärka elnätet generellt ut till Mosserud, säger Jarl.

Markarbetet i området för laddstationen kommer pågå under våren och till sommaren installeras de fyra snabbladdarna för tunga fordon tillsammans med en depåladdare på 100 kW med fyra uttag. Depåladdarna är i huvudsak tänkt till tunga fordon, men kommer även kunna användas till vanliga personbilar.

När allt är klart planeras notan att hamna på 7,6 miljoner kronor. Satsningen från Energimyndigheten går under Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.

Artikeltaggar

BiogasEkonomiElbilarEnergimyndighetenFordonKarlskogaMosserudPeter Jarl

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.