Insändare: Ledamöter i socialnämnden har skygglappar på

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Svar på insändare ”Vänsterpartiet spekulerar inte”

Respektlöst av Vänsterpartiet att negligera undersköterskors arbete i hemtjänsten. Vi vet vår uppgift och vad som krävs i vårdarbetet.

Insändaren som kommenteras:

Det vi vill är att ha flera arbetskamrater så vi kan vårda sköra enskilda i sina hem och vara en förlängd arm åt sköterskor, som vi har fått i vår utbildning. Och inte behöva göra ett sämre besök hos den enskilde och stressa vidare till nästa.

Trycket har ökat inom Hemtjänsten, det skickas hem snabbare från lasarett fast den enskilde behöver mera hjälp av Hemtjänsten innan det har ordnats med hjälpmedel bla.

Dokumentation som ni nämner hinns inte med som det ska, för vi försöker släcka alla akuta larm och saker som uppstår under hela dygnet. Någon planering/reflektionstid finns inte längre med i arbetet utan vi ska arbeta på som robotar utan medmänsklighet och empati.

Finns saker som vår yrkeskår inte ska behöva utföra utan det får den enskilde/anhöriga ordna på annat vis eller om kommunen kan vara behjälplig på annat sätt. Men blir inte arbetsmiljö och schemaläggning bättre i Degerfors kommun så kommer det finnas få undersköterskor i hemtjänsten om någon alls utan de har sökt sig till kring liggande kommuner.

All eloge till våra vårdbiträden och vikarier som hjälper oss i det dagliga arbetet. Så var rädd om den kvarvarande personal.

Undersköterskor i Hemtjänsten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.