Hoppa till huvudinnehållet

Första kullen klar för vården

Publicerad:
Här är första kullen.
Här är första kullen. Foto: Erika Thunberg Aureliusson, Karlskoga kommun

I april förra året startade Vuxnas lärande i samarbete med SFI en kombinationsutbildning med inriktning mot äldrevård. Nu är första kullen färdiga med utbildningen.

Provutbildning inom vården blev tre: ”Språkutvecklingen går enormt framåt”

Syftet med utbildningen är att korta vägen till arbete för nyanlända, också att öka sin motivation till studierna. I utbildningen varvas teoretiska studier på gymnasial nivå med språkundervisning inom SFI med 70 procent förlagt lärande på vårdboenden.

– Vi har sett att utbildningen har ökat studiemotivationen hos våra elever. Elever som tidigare inte klarat SFI har idag godkända betyg. De har utvecklat sitt sätt att kommunicera när de varit ute på arbetsplatserna och det har sedan resulterat i utveckling i de teoretiska delarna av utbildningen. säger Therese Johansson, lärare SFI i ett pressmeddelande.

Flera av eleverna är redan inbokade på intervjuer för sommarvikariat runt om i Karlskoga kommun.

– Det har varit en otroligt spännande resa, från skissbordet till avslutning och betygsutdelning. Det roligaste har varit att se hur mycket eleverna har växt under de här veckorna. Vi är otroligt stolta och det är också känslan vi har att eleverna känner, stolthet över sina prestationer, enligt Therese Johansson, lärare SFI.

I sommar avslutar grupp två sin utbildning i Karlskoga och en till grupp blir färdig i Degerfors i slutet av sommaren. Det kommer även startas en utbildning med inriktning på städ och mottagningskök, planeringen har redan börjat och den startar i augusti.

Max Lejon Konnman

Läs mer om utbildningen:

Artikeltaggar

DegerforsKarlskogaKarlskoga kommunLärareSkola och utbildningStudierTherese JohanssonUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.