Hoppa till huvudinnehållet

Köpte narkotika framför polisen

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: Johan Nilsson/TT

Framför ögonen på en polis köpte en man i 25-årsåldern narkotika i Sandviken i Karlskoga. Samma man hade tidigare under dagen visiterats och kontrollerats av samma polis.

Polisen kontrollerade mannen på en parkering i Sandviken och han fick även lämna urinprov. När de var klara körde de ner mannen och släppte honom vid samma parkering.

En av poliserna har sagt i förhör att de misstänkte att något var på gång så de skuggade mannen. Han gick runt vid Coop Forum i Sandviken tills han gick tillbaka till parkeringen.

Där såg polisen hur en annan man, en person som polisen kände till, cyklade fram till mannen. Poliser ser hur cyklisten ger mannen något och sedan cyklar han i väg. Polisen närmar sig mannen och ser då hur han slänger något på backen. Polisen sa att det var mörkt ute vid det aktuella tillfället men det fanns gatubelysning och mannen stod under en gatlampa.

Polisen gick fram och såg att det var en grön oxycontintablett som mannen slängt ifrån sig.

Mannen har erkänt brottet och berättade att han släppte tabletten när polisen kom fram.

Mannen döms för ringa narkotikabrott till 4 000 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCoopDagsböterFörhörKarlskogaNarkotikaNarkotikabrottSandviken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.