Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens svar på epa-kritiken: ”Ett långsiktigt arbete”

Publicerad:
Reporter Julia Olsson
Julia Olsson
julia.olsson@kt-kuriren.se
Kommunen svarar på kritik.
Kommunen svarar på kritik. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Boende rasar över "epa-raggarnas" festande: "Det händer inget"

Efter flera yttranden om stökiga ungdomar i Karlskogas centrum har Karlskogaborna undrat vad kommunen gör för att ge ungdomarna någonstans att vara och hur de ser på läget som råder i dagsläget. Nu svarar trygghetssamordnaren Sofia Ersson på kritiken.

Tidigare i januari publicerade KT-Kuriren en serie artiklar om motorburna ungdomar i Karlskoga centrum. Det började med att en Karlskogabo skickade in att hon snart inte orkade mer på grund av den högt spelande musiken och buller, speciellt under helgerna.

Sedan fortsatte klagomålen att komma.

Flera invånare har även uttryckt att de funderat på att flytta och vissa har till och med gjort det på grund av ”stöket”.

– Det känns inte som att man blir hörd av varken polis eller kommunen, säger en av intervjupersonerna från tidigare artikel, som väljer att vara anonym.

Flera av de som har hört av sig till KT-Kuriren menar att det är kommunens ansvar att se till att det händer något, men också se till att ungdomarna har någonstans att vara istället för att stå i centrum.

Beklagligt

Karlskoga kommuns trygghetssamordnare Sofia Ersson, har läst artiklarna och tycker att det är tråkigt att Karlskogas invånare inte känner sig trygga.

– Det är beklagligt att folk känner att de behöver flytta från sina hem på grund av ungdomarna, och jag förstår hur de känner.

Ersson berättar att det pågår ett långsiktigt arbete för att hitta en plats för ungdomarna att vara på.

– Det är ett projekt vi arbetat länge med och som vi kommer att fortsätta arbeta med. Hittills har vi ingenting vi kan dela med oss av men det är ett pågående och intensivt arbete.

Tills dess berättar hon att Mötesplatsen Kupolen finns för ungdomarna att spendera tid på och att det är en bra plats för ungdomar att träffas och umgås på.

Hur ser trygghetsarbetet ut?

– Vi arbetar tätt tillsammans med polisen i kommunen och gör vad vi kan för att säkra säkerheten och tryggheten i kommunen.

I tidigare artikel berättar kommunpolisen Andreas Pettersson att man tillsammans med kommunen även har börjat fundera på att arbeta med förebilder för ungdomarna, för att bland annat ge de motorburna ungdomarna en chans att utveckla sina fritidsintressen.

– Vi håller med polisen i den här frågan och det är också något som ingår i det pågående arbetet. Vi har till exempel varit i kontakt med Motorklubben för att inleda ett samarbete, men i dagsläget har jag ingenting jag kan gå ut med. Men det jag kan säga är att det är ett eventuellt samarbete som vi ser framemot och vi hoppas på att det kommer att kunna gynna fler i framtiden, avslutar hon.

Läs också

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga kommunKarlskoga Tidning-KurirenKlagomålKritikSäkerhetTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.