Hoppa till huvudinnehållet

Årets nyföretagare utsedd: ”Ett snabbt växande företag med framtidstro”

Publicerad:
Mats Atterstig och Andreas Adamsson på Elika installationer mottog priset som årets nyföretagare i Möckelnregionen.
Mats Atterstig och Andreas Adamsson på Elika installationer mottog priset som årets nyföretagare i Möckelnregionen. Foto: Eric Hellqvist

Nu är årets nyföretagare i Möckelnregionen utsedd, och det i dubbel bemärkelse. Vinnare blev Mats Atterstig och Andreas Adamsson på Elika installationer AB, både för 2021 och 2022.

– Det känns fantastiskt givetvis, säger Adamsson.

Elika installationer AB startade i november 2020 och är ett elinstallationsföretag med basen i Svartå, där Mats Atterstig bor. Kollegan Andreas bor och utgår från Karlskoga.

Priset delades ut av Nyföretagarcentrum Möckelnregionen i samband med en lunch på Bofors Hotel på onsdagen.

Organisationens ledare Helene Almqvist läste upp motiveringen:

– Årets nyföretagare 2021/2022 representerar elektrikerbranschen med hög och god finansiell stabilitet. Med ett fokuserat driv och ledarskap har Mats och Andreas utvecklat Elika installationer AB till ett snabbt växande företag med framtidstro.

Dubbla priser

Företaget fick motta en vandringspokal tillsammans med ett diplom och varsin blombukett, som även Karlskoga kommuns näringslivslots Pernilla Andersson Wiss samt Fredrik Sundström var med och delade ut.

Mats Atterstig, Pernilla Andersson Wiss, Andreas Adamsson, Fredrik Sundström och Helene Almqvist vid prisutdelningen.
Mats Atterstig, Pernilla Andersson Wiss, Andreas Adamsson, Fredrik Sundström och Helene Almqvist vid prisutdelningen. Foto: Eric Hellqvist

Duon fick priset för både 2021 och 2022, då den senaste ceremonin blev inställd på grund av pandemin.

– Vi startade företaget efter att ha pratat om det här lite till och från. Både Mats och jag har jobbat som elektriker i många år men sedan har vi haft lite olika banor. Mats har varit konstruktör i Örebro och jag hamnade som projektledare på en firma. Men så efter några luncher kom vi fram till att vi nog ska slå ihop det här och starta eget som elinstallatörer, säger Andreas Adamsson.

”Lite allt möjligt”

Företaget gör elinstallationer både hos privatpersoner och industrier.

– Det är lite allt möjligt som är hett just nu. Solceller har vi inte gett oss in på, men elbilssladdar och sådant gör vi. Vi samarbetar med andra elinstallationsföretag också, bland annat ett i Örebro som bygger skola i Hidinge just nu. Och så är vi en del på Degerfors järnverk och installerar värmepumpar. Det är lite allt möjligt, så vi är inte främmande för några grejer egentligen i branschen.

Totalt startade 153 nya företag i Karlskoga och 65 i Degerfors under perioden.

– Vi på Nyföretagarcentrum vill tacka våra partners och ser fram emot 2023, säger Helene Almqvist.

Artikeltaggar

DegerforsElFöretagandeKarlskogaNäringslivNyföretagarcentrumPrisutdelningarSvartå

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.