Hoppa till huvudinnehållet

Mittfältare presenterad av Degerfors IF

Publicerad:
Mittfältaren Damjan Pavlovic från Serbien är Degerfors senaste nyförvärv.
Mittfältaren Damjan Pavlovic från Serbien är Degerfors senaste nyförvärv. Foto: Degerfors IF

Degerfors har presenterat Damjan Pavlovic som ett nyförvärv på lån över 2023 med köpoption.

– Jag hoppas att vi kan åstadkomma mycket bra, säger mittfältaren till DIF:s hemsida.

Uppgifter: Degerfors jagar mittfältare från kroatiska ligan

I går rapporterade Expressen att Degerfors IF var på väg att värva in Damjan Pavlovic från HNK Rijeka och att affären kunde bli klar inom kort.

Nu har allsvenska Degerfors presenterat 21-årige Pavlovic från Serbien som ett nyförvärv och det handlar om ett lån över säsongen 2023 med köpoption.

– Jag är glad att vara här. Det blir lite av en nystart för mig och jag ser fram emot att få hjälpa klubben och bli en bättre spelare. Jag hoppas att vi kan åstadkomma mycket bra, säger Damjan Pavlovic till DIF:s webbplats.

– Jag visste inte så mycket om Degerfors innan de hörde av sig, men jag känner några spelare som spelat i Sverige, som varit i Standard Lièges akademi och jag har pratat lite med dem. Jag har tittat på några matcher och jag har en bra känsla.

Pavlovic fortsätter:

– Folk brukade kalla mig "the pitbull" förr eftersom jag var väldigt aggressiv på planen. Nu är jag något lugnare, men har fortfarande en ganska aggressiv spelstil. Min stora styrka som fotbollsspelare är nog min teknik och min bollbehandling. Jag är inte jättestor, men jag är väldigt stark och svår att ta bollen ifrån.

– Jag hoppas att vi kan nå en placering högt upp i tabellen i år. Jag går alltid in för att vinna och vi ska vinna så många matcher som möjligt. Det viktigaste är att laget fungerar och att jag kan bidra på planen. Personligen hoppas jag kunna bidra med både mål och assist.

21-årige Pavlovic har lirat ungdomslandskamper för både Serbien och Belgien
21-årige Pavlovic har lirat ungdomslandskamper för både Serbien och Belgien Foto: Degerfors IF

”En ettrig spelare”

Degerfors sportchef Patrik Werner ger sin syn på nyförvärvet:

– Damjan är en bollsäker, defensiv mittfältare med bra fötter. En ettrig spelare som jobbar hårt i defensiven. Trots sin unga ålder så har han gjort många matcher på hög nivå och det känns bra att vi kan knyta till oss en sådan spelare, konstaterar Werner.

Damjan Pavlovic har den här säsongen spelat sex ligamatcher för Rijeka i den kroatiska högstaserien och producerat en assist. Han kom till Riejka i september 2022 från Standard Liège som lirar i den belgiska högstaligan. På Pavlovics meritlista finns ungdomslandskamper med både Serbien och Belgien.

Klart: Sondre Rossbach ansluter till Degerfors: ”Väldigt populär klubb”
Degerfors sportchef Patrik Werner har förstärkt laget med Damjan Pavlovic från HNK Rijeka.
Degerfors sportchef Patrik Werner har förstärkt laget med Damjan Pavlovic från HNK Rijeka. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

AllsvenskanDamjan PavlovicDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollHNK RijekaPatrik Werner

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.