Hoppa till huvudinnehållet

Statistiken visar – här är BIK bäst och sämst i hela allsvenskan

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Arvid Aronsson är den spelare som har dragit på sig flest utvisningsminuter.
Arvid Aronsson är den spelare som har dragit på sig flest utvisningsminuter. Foto: Rasmus Isaksson

Under onsdagskvällen väntar Östersund på bortaplan för BIK Karlskoga, som ligger sexa i allsvenskan. Statistiskt sett borde BIK ha ledningen minst en gång i Jämtland, eftersom man är laget som tagit ledningen flest gånger under säsongen, enligt statistiken på hockeyallsvenskans hemsida.

Totalt 44 gånger har BIK Karlskoga varit i ledning under matchers gång denna hockeyallsvenska säsong, jämfört med tvåan på den fronten Björklöven, som har varit i ledning 37 gånger.

BIK Karlskoga tar alltså ledningen i snitt lite mer än en gång per match. Men man är inte bäst på att göra första målet. Där toppar Södertälje, som har gjort det 25 gånger. BIK återfinns på delad andraplats med Djurgården och har gjort första målet 21 gånger.

Sämst i ligan på att ta ledningen är Almtuna, som endast varit i förarsätet 18 gånger, och sämst på att göra första målet är AIK, tio gånger.

Samtidigt är BIK dessutom sämst på att hamna i underläge. 24 gånger har man varit i just det, vilket är minst antal gånger av alla lag i serien. Flest gånger har Västervik varit i underläge, 38 gånger.

Han täcker flest skott

I den individuella statistiken finns BIK:are i topp i två tabeller. Den kanske minst smickrande, antal utvisningsminuter, toppas av Arvid Aronsson på 53. Nästa Karlskogaspelare på listan är Jesper Kokkonen på plats 29 med 28 utvisningsminuter, där förvisso endast fyra har kommit i BIK-tröjan och resterande 24 i Västerås svart-gula ställ.

Den som täcker flest skott i hockeyallsvenskan är Alexander Leandersson. 59 gånger har han stått i vägen hittills den här säsongen, sju fler än tvåan Daniel Brickley på 52. Även här finns Arvid Aronsson ganska högt upp, på tionde plats med 37 täckta skott.

BIK Karlskoga har vunnit båda matcherna den här säsongen mot kvällens motståndare Östersund, den ena under ordinarie tid och den andra efter straffar.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.