Hoppa till huvudinnehållet

Damjan Pavlovic kan bli ”The Pitbull” igen: ”Jag hoppas det”

Publicerad:
Damjan Pavlovic gjorde sin andra träning med Degerfors under fredagen.
Damjan Pavlovic gjorde sin andra träning med Degerfors under fredagen. Foto: Rasmus Isaksson

Under tisdagskvällen kom uppgifter från SportExpressen om att Damjan Pavlovic var nära en övergång till Degerfors. Dagen efter presenterades den tidigare Rijekamittfältaren av bruksklubben och på söndag väntar första matchen för ”The Pitbull”.

– Jag hoppas först och främst att vi vinner, säger han.

I onsdags anlände Damjan Pavlovic till Degerfors, efter att ha rest över stora delar av Europa. Under torsdagen gjorde han sedan sin första träning.

– Jag åkte till först Belgien för att hämta mina saker. Så det var lite tufft efter första träningen, efter att ha träffat alla lagkamrater och kollat in stället, men nu mår jag bättre, säger han efter fredagsträningen.

Hur känns gruppen?

– Bara bra. Grabbarna är trevliga. De har välkomnat mig jättebra och försöker hjälpa mig att integreras så snabbt som möjligt och på bästa sätt.

Men det som han möttes först av i Sverige var kylan.

– Det är kallt. Riktigt kallt. Men jag gillar det här. Det är en annan fotbollsstil än i Belgien och Kroatien och massor av nya saker som jag kan lära mig och ta med mig till mitt spel.

Innan han kom till Degerfors visste han inte mycket om samhället eller laget, men han har hört talas om klubben.

– Jag såg att Djurgården spelade mot Rijeka och några av mina gamla lagkamrater sa att de var riktigt bra och Degerfors slog dem med 3–0. Så jag förväntade mig bara det bästa.

Smeknamnet ”The Pitbull”

Tidigare, främst i Belgien där han spelade fram till säsongen som håller på ute i Europa, har han blivit känd som en aggressiv defensiv mittfältare och gick därför under smeknamnet ”The Pitbull”.

– Jag tog väldigt många gula kort. Men nu har jag mognat mer och ha blivit mer teknisk. Jag ser mig själv som en stark spelare men även en teknisk spelare med bra blick.

Kan ”The Pitbull” komma tillbaka i Degerfors?

– Jag hoppas det. Jag har sett bra aggressivitet och bra mentalitet här, så om jag kan tillföra ännu mer av det kan det inte vara för dåligt.

Debuten nära

På söndag kan Damjan Pavlovic göra debut i Rödvitt, när laget möter Skövde AIK i en träningsmatch på Behrn Arena i Örebro.

– Jag hoppas att jag kan få några minuter, för jag har inte spelat någon officiell match sedan VM. Jag hoppas först och främst att vi vinner och att allt känns bra.

”Jag hoppas att jag kan få några minuter”, säger Damjan Pavlovic om söndagens match mot Skövde.
”Jag hoppas att jag kan få några minuter”, säger Damjan Pavlovic om söndagens match mot Skövde. Foto: Rasmus Isaksson

Artikeltaggar

Damjan PavlovicDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollKemab Arena

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.