Hoppa till huvudinnehållet

Tre juniorer från Bats uttagna till läger med seniorlandslaget: ”Utvecklande”

Publicerad:
Gustav Öijen, Daniel Boox Conceicas och Jakob Lindkvist är tre av flera intressanta framtidshopp i Karlskoga Bats. Bilden är tagen i samband med att vi träffade trion under ett hårt fyspass inför säsongen där bollarna var betydligt större än spelarna vanligtvis använder. Foto: Tomas Nilsson

Det är tre spelare från Karlskoga Bats som är uttagna till kommande helgs läger med seniorlandslaget.

– Med tanke på alla lovande spelare vi har i klubben kan vi lite längre fram dominera svensk baseboll i många år, säger ledaren Per Blad.

Spelarna som blivit uttagna till veckoslutets läger i Leksand är:

• Jakob Lindkvist, född 2005 och redan den gångna säsongen en framträdande spelare i Bats seniorlag i elitserien. En förmåga som har förutsättningar att göra ett ännu större avtryck i elitserielaget under 2023.

• Daniel Boox Conceicas, född 2007 och en mycket intressant framtidsman inom sporten.

• Gustav Öijen, född 2007 och redan med meriter från seniorernas elitserie. När han debuterade den gångna säsongen var det som yngste spelare i elitseriens historia. Då han inte ens fyllt 15 fick klubben söka dispens.

Lindkvist och Boox kommer att finnas med i Leksand under helgen medan Öijen tackat nej då han ska till USA under två månader för att utvecklas ytterligare inom sin favoritsport.

Det här lägret vänder sig till spelare i nyckelpositionerna pitchers och catchers.

Spel i juniorlandslaget

Samtliga dessa tre löften har meriter från juniorlandslaget.

– Daniel och jag är bara förstaårsseniorer så det är inte realistiskt att vi ska kunna konkurrera om en plats i seniorlandslaget i år. Jakob är närmare, säger Öijen.

– Det är nog, minst, ett år för tidigt men visst siktar jag på att få spela i seniorlandslaget redan den här säsongen, fortsätter Jakob Lindkvist.

Boox Conceicas ser med tillförsikt fram emot helgens samling:

– Det blir mycket lärorikt och utvecklande, säger han.

Lindkvist tillägger:

– Vi får här tillfälle att träna med erfarna coacher och spelare vars kunskaper vi ges chansen att ta del av. Det här är något som jag också ser fram emot, förstås.

Gustav Öijen, Daniel Boox Conceicas och Jakob Lindkvist.
Gustav Öijen, Daniel Boox Conceicas och Jakob Lindkvist. Foto: Tomas Nilsson

Per Blad säger så här om att Bats har tre juniorer uttagna till ett seniorlandslagsläger.

– Det är ytterligare ett kvitto på att vi byggt upp en stark ungdomsverksamhet som fokuserats på bredd då ingen kan veta vilka spelare som blir bäst när de kommer upp i de åldrar som den här trion är i.

– Bakom de här tre som tagits ut till lägret i Leksand finns flera andra förmågor som också kunde ha varit med, och som har chansen att vara med i liknande sammanhang framöver. Vi har under många år nu byggt upp en träningskultur som ska hjälpa spelarna in i framtiden, och även en förståelse för vad den här sporten handlar om och vad som krävs för att lyckas. Nu handlar det om att lägga till en vinnarkultur även på seniornivå.

USA-äventyr för 15-årige Karlskogatalangen: ”Ny upplevelse – väldigt nervös”

Artikeltaggar

BasebollDaniel BooxGustav ÖijenKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.