Hoppa till huvudinnehållet

Vinnarna av Vårdens hjältar-stipendiet utsedda: ”Brinner för att hjälpa”

Publicerad:
Eric Hellqvist
eric.hellqvist@kt-kuriren.se
Niclas Lagerstam, insamlingsstiftelsen LMLGA:s verksamhetsledare.
Niclas Lagerstam, insamlingsstiftelsen LMLGA:s verksamhetsledare. Foto: Rickard Reinli

Stiftelsen Let’s make love great again (LMLGA) har utsett de tio första vinnarna av stipendiet Vi Hyllar Vårdens Hjältar. Bland vinnarna finns undersköterskan Olivia Högström från Karlskoga.

Vårdens hjältar-stipendiet delas ut årligen för betydelsefulla insatser i svensk vård och är ett resultat av den hyllningsgala som anordnades av stiftelsen 2020.

Under fyra år har allmänheten möjlighet att årligen nominera någon som de anser är en vårdens hjälte, och juryn väljer ut tio vinnare som tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor.

– Det är så glädjande och värdefullt att, tillsammans med svenska folket, få ge lite tillbaka till hjältarna inom vår sjukvård, säger verksamhetsledaren Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Bland årets vinnare finns Olivia Högström från Karlskoga, som under många år har arbetat som undersköterska i Karlskoga och Degerfors. I dagsläget arbetar hon på kirurgavdelningen på Karlskoga lasarett.

”Brinner för att hjälpa”

I nomineringsmotiveringarna står det bland annat:

– Hon brinner för att hjälpa, vårda och stötta människor. Hon är alltid lyhörd för patienternas behov och arbetar hårt för att hinna möta alla patienter på ett värdigt och professionellt sätt. Hon är en hjälte för både kollegor, patienter och vänner.

Bland de andra vinnarna finns till exempel Mimansa Madheden, barnmorska i Järna, Anna Gerge, psykoterapeut i Vaxholm, Maria Stenberg, barnmorska i Örebro, samt alla biomedicinska analytiker på laboratoriet på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Stiftelsen Let’s make love great again bildades 2019. Stiftelsens övergripande mål är att arbeta för gemenskap, hälsa, jämlikhet och solidaritet mellan människor och att ur det perspektivet stödja personer och organisationer vars projekt skapar hållbara relationer mellan människor, står det i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga lasarettLet's make love great againNiclas LagerstamStiftelserStipendierVårdVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.