Hoppa till huvudinnehållet

Klubbrekord och medaljer för Karlskoga Friidrotts atleter

Publicerad:
Carolina Carlsson bärs upp av Elisa Östin, som satte klubbrekord på 400 meter.
Carolina Carlsson bärs upp av Elisa Östin, som satte klubbrekord på 400 meter. Foto: Privat

Under helgen som gick arrangerades Götas ungdomsspel i Eva-Lisa Holtz Arena i Karlstad. Karlskoga Friidrott hade flera atleter med, som slog till med två klubbrekord och flera medaljer.

Den yngsta atleten från Karlskoga var åttaåriga Carolina Carlsson, som tävlade i 400 meter, längdhopp, kula och 60 meter. I det förstnämnda lyckades hon ta en tredjeplats i sitt heat.

Tre Karlskogatjejer tävlade i F12-klassen: Tilda Thelander, Mikaela Mathiasson och Zara Branneby. Den sistnämnda slog till med två personliga rekord, på 200 meter och i höjdhopp, där hon med 1,41 meter vann tävlingen. Mikaela Mathiasson ville inte vara sämre utan ”persade” i både längdhopp och på 60 meter, där hon tog guld respektive silver.

Tilda Thelander, Mikaela Mathiasson och Zara Branneby satte två personliga rekord var.
Tilda Thelander, Mikaela Mathiasson och Zara Branneby satte två personliga rekord var. Foto: Privat

Även Tilda Thelander satte nytt personligt rekord två gånger om, dels i längdhopp men framför allt i kula med sin första stöt någonsin över nio meter, vilket räckte till en klar seger.

Dubbla klubbrekord

Elisa Östin, som tävlar i F13-klassen, sprang i damernas 400-meterslopp. Tiden 1,03:45 innebar nytt klubbrekord och en andraplats i E-finalen. Dessutom sprang hon på personligt rekord på 200 meter, där hon tog guld liksom i 60 meter, längdhopp och kula, alla dessa i F13-klassen.

Rebecca Carlsson och Rebecka Albinsson deltog båda i F14-klassen och slog båda till med trippla personliga rekord: Carlsson på 60 meter, 200 meter och i kula och Albinsson på 60 meter, 200 meter och 1000 meter. Hennes tid på kilometersloppet, 3,20:49, var dessutom klubbrekord och innebar seger. Rebecca Carlsson fick med sig ett silver på 200 meter.

I P14-klassen fanns Gabriel Laine med och sprang 1000 meter. Det gjorde han med bravur på det personliga rekordet 3,17:69 och tog hem guldet. Robin Lövdal i P15 plockade även han hem ett guld, med sina 1,80 meter i höjdhopp.

Emma Eriksson fanns med i startfältet för kvinnornas längdhopp, men fick inte riktigt till ansatsen och stannade på 4,39 meter.

Rebecca Carlsson och Emma Eriksson på varsin sida om Rebecka Albinsson, som slog till med klubbrekord på 1000 meter.
Rebecca Carlsson och Emma Eriksson på varsin sida om Rebecka Albinsson, som slog till med klubbrekord på 1000 meter. Foto: Privat

Artikeltaggar

Friidrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.