Hoppa till huvudinnehållet

Lucas Forsell hyllar BIK: ”Ett grymt gäng med Franzén i spetsen”

Publicerad:
Lucas Forsell.
Lucas Forsell. Foto: Helena Karlsson

I podden NWT Istid hyllar Lucas Forsell mottagandet han fick i BIK Karlskoga.

– Ett grymt gäng med Gustaf Franzén i spetsen. Han hörde av sig direkt via telefon och hälsade mig välkommen, säger Forsell.

Lucas Forsell 19, lånades ut till BIK Karlskoga från Färjestad i oktober.

– Vi hade pratat om det ett tag. Min agent och Wallin (Rickard) hade en bra kontakt. Samtidigt pratade vi om att en utlåning inte alltid innebär en succé. Det är tuff konkurrens i alla lag i hockeyallsvenskan. Det ska kännas rätt för alla parter. Nu öppnade det upp sig i BIK som hade otroliga skadeproblem, berättar Forsell i podden NWT Istid.

Forwarden berättar om det fina mottagandet han fick.

– Ett grymt gäng med Gustaf Franzén i spetsen. Han hörde av sig direkt via telefon och hälsade mig välkommen. Jag hade också ett bra snack med Yngveson och Helmersson. Alla var väldigt välkomnande. Även om det var ett högt kravställande så lyfte man hela tiden upp varandra. Det var en bra miljö att vara i.

Forsell gjorde sex poäng på 17 matcher i BIK-dressen. En match han minns lite extra är segern mot Björklöven när BIK saknade 15 spelare.

– Det var helt sjukt. Det visade också att man kommer väldigt långt på inställning. Det lag som vill mest vinner oftast.

Det här tog han med sig från tiden i BIK:

– Jag fick spela seniorhockey och göra många minuter. Jag fick komma in i matchtempo och lära mig att prestera tre matcher i veckan. Det måste man klara av. Jag fick ett väldigt bra förtroende redan från start. Dom ville att jag skulle ha en bra roll i laget vilket jag fick.

Nu är Forsell tillbaka i Färjestad där han fått snurr ordentligt på mål- och poängproduktionen.

– Det är svårt att förklara när det bara flyter på. Lägena kommer till mig i stället för att jag behöver jaga dom. Sedan ska man ha lite tur också.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagFärjestad BK HerrGustaf FranzénIshockeyLucas Forsell

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.