Hoppa till huvudinnehållet

Körde av väg vid omkörning, smet från platsen och stal ny bil

Publicerad:
Foto: Filip Erlind/TT

En man i 35-årsåldern från en mindre ort i Bergslagen hade en mycket dålig dag i trafiken i Degerfors. Körde av vägen vid farlig omkörning, smet från olyckan. Tog bilen från en man som stannat och togs senare med narkotika. Nu har mannen fått sin dom.

Det var den 17 december 2020 och en timmerbil var på väg för att hämta virke på Strömsnäsvägen i Degerfors. Föraren har sagt i förhör att vägen var smal och det låg en bil tätt bakom honom och enligt lastbilschauffören var bilföraren i het och ville om.

När timmerbilen fick möte saktade han ner så de kunde passera varandra. Direkt efter ser han hur den bakomvarande bil kör om. Han hör ett motorvrål bakom sig och såg bilen som legat bakom honom komma förbi i skogen, hörde hur det smällde till i hytten och sedan såg han bilen ligga på taket 10-20 meter bort. Han såg hur en person kravlade ur bilen. Denne såg desorienterad ut och han uppfattade det inte som att han försökte få kontakt med någon. Personen gick bara förbi hans lastbil.

Den mötande bilen ser i backspegeln hur personbilen kör av vägen. föraren stannar bilen för att se hur det gick. Han ser hur bilföraren kommer upp på vägen och går rakt mot honom. Bilföraren går förbi och hoppar in i hans fordon, en mindre lastbil. Han försökte stoppa bilföraren, men lyckas inte. Bilföraren gasar i väg. Bilföraren kör hem till sin bostad.

Dagen efter griper de mannen i samhället där han bor och då har han 9,41 gram amfetamin på sig. Vid en husrannsakan i hans hem påträffas ytterligare 8,38 gram amfetamin och 4,88 gram cannabis.

Mannen döms för vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats, tillgrepp av fortskaffningsmedel och två fall av narkotikabrott och han döms till skyddstillsyn och 80-timmars samhällstjänst och han ska genomgår en behandling för sitt missbruk.

Mannen ska även betala skadestånd, 25 697 kronor till timmerbilens försäkringsbolag och 3 380 kronor ägaren till det stulna fordonet.

Artikeltaggar

AmfetaminBrott, lag och rättDegerforsNarkotikabrottÖrebroÖrebro tingsrättTillgrepp av fortskaffningsmedelVårdslöshet i trafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.