Hoppa till huvudinnehållet

Saab får fortsätta supporta Sveriges luftvärn

Publicerad:
Saab har fått en beställning på support av luftvärn från FMV värd 170 miljoner kronor. Foto: Karin Wesslén / TT

Saab har stöttat Försvarsmakten med support av Sveriges luftvärnssystem i mer än 60 år. Nu har man fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) avseende fortsatt support.

Kontraktsperioden är 2023-2025 med optioner för ytterligare tre år. Ordervärdet är cirka 170 miljoner kronor och ordern bokades i fjärde kvartalet 2022.

Arbetet kommer att utföras vid Saabs verksamheter i Halmstad, Växjö och Göteborg samt på plats hos kund.

– Genom vårt fortsatta stöd av Försvarsmaktens luftvärnssystem bidrar vi till att Sveriges luftvärnsförmåga bibehåller sin effektivitet, fungerar som den ska och att Försvarsmakten kan fortsätta hålla Sveriges luftrum säkert, säger Michael Olofsson, chef för Saabs affärsenhet Tactical Support Solutions, i ett pressmeddelande.

I dag omfattar supporten bland annat robotsystemen RBS 70 och RBS 90 samt de markbaserade radarsystemen Giraffe AMB och Giraffe 75. Saab hanterar även support för Robotsystem 97, ledningsenheten LvC, luftvärnssamband och programvara.

Artikeltaggar

FMVFörsvarFörsvarsmaktenSaabVapen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.