Hoppa till huvudinnehållet

Hotade att mc-gäng skulle klippa av hans fingrar och tår

Publicerad:
Foto: Martina Holmberg / TT

De två männen från Karlskoga har haft en långdragen konflikt och det utmynnade i ett hotfullt meddelande där en av männen hotade att den andre skulle bli bötfälld av ett illegalt mc-gäng.

Konflikten startade långt tidigare mellan den nu dömda mannen som är i 40-årsåldern och målsägande som är i 45-årsåldern. Konfliktens upprinnelse handlade om att målsägande anklagade den andra mannen att hans telefon försvann från mannens lägenhet.

Osämjan dem emellan verkar ha hållit i sig.

I januari 2021 skickade mannen ett sms till målsägande med en bild på en yxa med texten, ”ses snart”.

Klippa av fingrar

De aktuella meddelandena innehåller skrivelser om att mannen har kontakter inom Hells Angels, att målsägande kommer att bli bötfälld av ett illegalt mc-gäng och att dessa kommer att klippa hans fingrar och tår tills han betalar.

Mannen har erkänt de faktiska omständigheterna med meddelandet, men bestritt ansvar för brott eftersom meddelandena skickats efter provokation från målsägande sida samt då de inte varit ägnade att framkalla allvarlig rädsla.

Även om tingsrätten har viss förståelse för att mannen under en längre tid upplevt en frustration över situationen, måste han ha förstått att meddelandena kunde uppfattas som ett hot. Han bedöms därför att ha haft uppsåt till hotet. Detta gäller även om han inte tänkte göra verklighet av sina hot. Mannen ska därför dömas för olaga hot i enlighet med åtalet.

Rökt cannabis

I september 2021 kontrollerades mannen av polisen och de misstänkte att han var påverkad av narkotika så han medtogs för provtagning. Resultatet visade att mannen hade spår av cannabis i blodet.

Tingsrätten skriver att mannen erkänt att han brukat narkotika, men att detta skedde 13 till 14 dagar innan han stoppades av polisen. Tingsrätten anser att mängden narkotika i blodet visar att brukandet av narkotikan måste skett närmre i tid än nästan två veckor tidigare. mannen ska därför dömas för ringa narkotikabrott.

Mannen döms för olaga hot och ringa narkotikabrott till 3 500 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHells AngelsHotKarlskogaNarkotikaNarkotikabrottOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.