Hoppa till huvudinnehållet

Får bidrag för att hålla folkparken i gott skick

Publicerad:
Folkets park i Degerfors ska hållas i gott skick även fortsättningsvis. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Det krävs att man håller parken och dess byggnader i bra skick för att kunna vara en öppen mötesplats och göra kultur och nöjen tillgängliga för folk, menar styrelsen i Degerfors Folkets park. Nu har man sökt drift- och underhållsbidrag från kommunen.

Degerfors Folkets park har gjort en ansökan om driftsbidrag för innevarande år på 91 000 kronor samt en ansökan om underhållsbidrag på 79 000 alternativt 43 000 kronor.

Den lägre summan skulle räcka, enligt ansökan, om kommunen, som tidigare, står för gräs- och kantklippning samt ogräsbekämpning.

Dans och teater

Folkparken har under året som gått arrangerat trivseldanser, barnteatrar utan kostnad för förskolor och andra samt bedrivit uthyrningar för enskilda fester samt att Strömtorps IK där arrangerat drive-in bingo. Den typen av verksamhet räknar man med att fortsätta med under innevarande år.

I underhållsplanen för i år står, förutom årligen återkommande sysslor som rensning av hängrännor och dylikt, bland annat målning av kiosk och verktygscontainer och för nästa år målning av handikapptoalett samt invändig målning av skjutbanan.

Beviljas

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att bevilja ansökan och arbetsuppgifterna med gräsklippning, kantklippning och ogräsbekämpning ska utföras av arbetsmarknadsenheten, AME, inom serviceförvaltningen som förut. Det har kommunstyrelseförvaltningen förankrat hos serviceförvaltningen.

Artikeltaggar

AMEBidragDegerforsDegerfors Folkets parkKommunstyrelsenPolitikStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.