Hoppa till huvudinnehållet

Storasyster till elev hotade andra elever att slå sönder dem

Publicerad:
Foto: Filip Erlind/TT

Det har varit bråk mellan två tjejgäng på en av Karlskogas högstadieskolor. En storasyster kom till skolan och hotade ena gänget och nu har dom i målet kommit.

Storasystern till en av tjejerna kom till skolan och bad att få tala med, målsägande, två elever på skolan. Storasystern sade till dem: "Jag vill inte höra att det har varit så mycket som ett ord eller blick från eran sida. För då kommer jag tillbaka och slår sönder er, fattar ni".

Enligt systrarna och deras kompisar ska målsägande ha mobbat den yngre systern under en längre tid. De ska ha mobbat henne för hennes kläder och utseende.

Polisanmälde händelsen

När historien nådd rektorn på skolan polisanmälde hon händelsen. Genom rektorns uppgifter är det klarlagt att lillasystern samma dag sagt till rektorn att hon bett sin storasyster komma eftersom skolan inte gjorde något.

I tingsrättens bedömning ser de att de båda målsägande samstämmigt berättat att storasystern yttrade sig på det sätt som anges i åtalet, det vill säga att hon skulle komma tillbaka och slå dem om de fortsatte att mobba hennes lillasyster.

”De har berättat på ett detaljerat och till synes självupplevt sätt och berättat omedelbart efter händelsen för en elevcoach på skolan, om vad som inträffat. Elevcoachen har också berättat att de var märkbart oroliga.”

Annan version

Tingsrätten skriver att storasystern erkänt att hon talat med flickorna på skolan men har uppgett att hon endast sade till dem att sluta att mobba hennes lillasyster, som var ledsen och inte ville vara i skolan.

Tingsrätten finner att målsägandes uppgifter får sådant stöd av utredningen i övrigt att de kan ligga till grund för bedömningen. Vad storasystern uppgett förändrar inte den bedömningen och hon ska dömas för olaga hot.

Tingsrätten anser att storasystern lever under ordnade förhållanden och att det saknas skäl att tro att hon kommer att begå nya brott. Därför döms hon till 1 500 kronor i dagsböter.

Bråk på skola hamnar i tingsrätten

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDagsböterHotKarlskogaOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.