Hoppa till huvudinnehållet

Här är de mest populära namnen på nyfödda i Karlskoga 2022

Publicerad:

För några dagar sedan kom Statistiska centralbyrån (SCB) med listan på de populäraste namnen på nyfödda 2022. Bland flickorna i Karlskoga var Alice det populäraste namnet, och bland pojkarna var William mest populärt.

Totalt fick 40 stycken nyfödda barn några av de tolv populäraste namnen 2022. Sedan SCB år 1998 började föra namnstatistik har andelen barn som får något av de mest populära minskat.

William var det mest populära namnet för pojkar 2022 i Karlskoga.
William var det mest populära namnet för pojkar 2022 i Karlskoga. Foto: Lise Åserud

– För flickorna var det mer än dubbelt så många som fick toppnamnet 1998 jämfört med 2022. För pojkarna är skillnaden något mindre, men trenden mot mer unika namn är fortfarande tydlig, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB, i ett pressmeddelande.

Alcie var det mest populära namnet bland tjejer 2022 i Karlskoga.
Alcie var det mest populära namnet bland tjejer 2022 i Karlskoga. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det finns en trend med tvåstaviga namn, och den verkar hålla i sig enligt SCB. I hela landet fick ungefär tre av fyra tvåstaviga namn.

I Örebro län var Noah och Vera de mest populära namnen. Rikets mest populära namn är Astrid på första plats följt av Maja och Alma på andra och tredje plast. På pojksidan ligger William på plats ett följt av Liam och Noah på andra och tredje plats.

Max Lejon Konnman

Här är de mest populära flicknamnen i Karlskoga 2022.

Namn och Antal

Alice - 3

Astrid - 3

Ebba - 3

Ella - 3

Leia - 3

Källa: Statistiska centralbyrån (SCB)

Här är de mest populära pojknamnen i Karlskoga 2022.

Namn och antal

William - 7

Adam - 4

Mohammed - 4

Theo - 4

Valter - 4

Källa: Statistiska centralbyrån (SCB)

Artikeltaggar

FamiljKarlskogaNyföddaÖrebro länSCBStatistikTrender

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.