Hoppa till huvudinnehållet

Björkborns GoIF säkrade seriesegern efter utskåpning

Publicerad:
Kent Andersson, som servar, och Eje Funke spelade den sista dubbelmatchen, som fastställde seriesegern för Björkborns GoIF. Foto: Rasmus Isaksson

Björkborns GoIF hade inför lördagen ett superläge att ta hem seriesegern i division 3 Östsvenska sydvästra. Man behövde vinna mot BTK Safir 82 och tabelltvåan Skoghalls BTK för att det skulle vara klart och just det gjorde man i överlägsen stil.

– Ska man slå oss måste man ha fyra bra spelare i sitt lag, säger Magnus Adolfsson.

Men det började aningen svajigt för Björkborn. Efter de första fyra singelmatcherna mot BTK Safir 82 hade man tagit två segrar, likaläge alltså. Längre än så var det inte spännande.

Björkborns GoIF tog hem samtliga resterande matcher. Magnus Adolfsson vann båda sina, liksom Claes Widlund. Även Eje Funke och Kent Andersson tog hem segrar och båda dubbelmatcherna, Claes Widlund och Magnus Adolfsson mot Ludvig Johansson och David Berg samt Kent Andersson och Eje Funke mot Johannes Norrbacka och Viktor Mejman, slutade med seger för Björkborn. Därmed var lördagens första drabbning avgjord: 8–2 till Björkborns GoIF.

– Efter första matchen kände vi att alla gubbar var taggade. Det ska mycket till för att slå oss en sådan dag. Och våra motståndare som ligger tvåa i serien kom inte med sitt bästa lag heller. Det kändes ganska klart redan där, men inget är klart förrän det är klart, säger Magnus Adolfsson.

Lördagens andra motståndare, Skoghalls BTK, kom dessutom inte med ett fullt lag. På grund av sjukdom hade man bara tre spelare med sig, vilket innebar tre segrar i singelmatcherna för Björkborn.

”Efter första matchen kände vi att alla gubbar var taggade”, säger Magnus Adolfsson.
”Efter första matchen kände vi att alla gubbar var taggade”, säger Magnus Adolfsson. Foto: Rasmus Isaksson

Man vann dessutom de tre resterande matcherna i det första sjoket singelmatcher, genom Martin Molin, Kent Andersson och Claes Widlund och ledde med 4–0. I nästa sjok kom två segrar, Martin Molin och Claes Widlund, och en förlust, plus en seger på grund av vakansen i Skoghall, vilket gjorde att ställningen var 7–1.

”Stort steg”

Eftersom man redan hade en seger klar på de avslutande fyra singelmatcherna var seriesegern säkrad. Men då det krävs åtta segrar för att vinna en match och dubbelmatcherna stod på tur, spelade Kent Andersson och Eje Funke den första dubbelmatchen mot Jörgen Sköld och Mikael Häster, som hemmaspelarna vann med 3–1 i set.

Martin Molin vann båda sina matcher mot Skoghalls BTK.
Martin Molin vann båda sina matcher mot Skoghalls BTK. Foto: Rasmus Isaksson

Och då var det helt och hållet klart: Björkborns GoIF spelar i division 2 nästa säsong.

– Vi har varit där förut, men nu var det många år sedan vi var nära. Nu har vi varit stabila, skadefria och sjukdomsfria det här året och det ger resultat. Sen har vi tränat bra också, säger Magnus Adolfsson.

– Vi vet att det är ett väldigt stort steg. Det är skillnad, så det gäller väl att vi känner att vi är motiverade att träna och att vi har en skadefri trupp helt enkelt. Då ska vi kunna klara oss kvar, men det blir väldigt svårt.

Varför vinner ni serien?

– Vi har ett stabilt lag. Ska man slå oss får man vara bra. Vi har fyra jämna som där alla är bra och ligger på övre delen i statistiken på serien. Ska man slå oss måste man ha fyra bra spelare i sitt lag också.

Björkborns GoIF har fortfarande två matcher kvar att spela den här säsongen, mot Carlstads BTK och Munkfors BTK. Båda matcherna spelas i Örebro nästa helg och arrangeras av BTK Safir.

– Att vi klarar seriesegern med två omgångar kvar, det är stort, säger Magnus Adolfsson.

Från vänster, bakre ledet: Johan Lundström, Eje Funke, Claes Widlund. Från vänster, främre ledet: Mikael Nilsson (lagledare), Fredrik Malmberg (tränare), Magnus Adolfsson, Kent Andersson, Martin Molin.
Från vänster, bakre ledet: Johan Lundström, Eje Funke, Claes Widlund. Från vänster, främre ledet: Mikael Nilsson (lagledare), Fredrik Malmberg (tränare), Magnus Adolfsson, Kent Andersson, Martin Molin. Foto: Rasmus Isaksson

Artikeltaggar

Björkborns GoIFBordtennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.