Hoppa till huvudinnehållet

Ett SM-guld till Karlskoga danscenter och tre ytterligare medaljer

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Det ett medaljregn över Karlskoga danscenter under SM-veckan i Skövde. Ida Henriksson och Molly Ladréhn tog brons i Disco Duo, Julia Ek och Molly Ladréhn likaså i Hiphop duo, Agnes Källiden och Mira Magnusson silver i Disco Duo för juniorer och gruppen ”Light Shadows” plockade hem guldet i Disco Small Teams.

Ida Henriksson och Molly Ladréhn placerades som tvåa av en domare, trea av två och fyra av två, med en totalpoäng på 100,5 i Disco Duo, vilket räckte till tredjeplatsen. Man var fyra och en halv poäng före fyran och fem poäng från silvret.

Ladréhn var dock inte klar. Tillsammans med Julia Ek tog hon även brons i Hiphop Duo, när de plockade 89,5 poäng, tio poäng framför fyran. Även Agnes Källiden och Ida Henriksson, samt Liv Malinen och Mira Cosic från Karlskoga danscenter fanns med i finalen och slutade på femte respektive sjätte plats.

Agnes Källiden och Mira Magnusson kom tvåa i juniorernas Disco Duo-klass, med 91,5 poäng. Mot segrande Meja Olerot och Stina Callenvik fanns det dock inte mycket att göra, när de vann med 103,5 poäng.

Gruppen ”Light Shadows” tog Karlskogas enda dansguld, när man slog ”Star Champions”. 95 poäng tog man och var förstaplacerade av tre av fem domare. Men det blev jämnt, då ”Star Champions” landade på 94 poäng och var förstaplacerade av två domare.

Fyra medaljer blev det totalt alltså: Ett guld, ett silver och två brons.

Artikeltaggar

Danssport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.