Hoppa till huvudinnehållet

FHM rekommenderar påfyllnadsdos mot covid

Publicerad:
Ytterligare en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Ytterligare en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Personer mellan 50 och 64 år rekommenderas att ta en påfyllnadsdos av coronavaccin inför vintersäsongen 2023–2024, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Även personer mellan 18 och 49 år som har riskfaktorer för allvarlig covid-19 rekommenderas att ta dosen, enligt tidigare beslut.

"Vi vet att det nu finns en god immunitet i befolkningen och att det är sällsynt att personer under 50 år vårdas på IVA med covid-19. Men risken för allvarlig sjukdom ökar med stigande ålder och därför behöver personer i vissa åldersgrupper en påfyllnadsdos", säger enhetschef Sören Andersson i ett pressmeddelande.

Beslutet gäller från 1 mars i år och fram till 29 februari 2024.

Anna Hansson / TT

Rekordmånga patienter på akuten i december: ”Vården är pressad”Kraftig virusspridning – vädjar till folketFortsatt stabsläge och högt tryck på USÖWHO: Tre virus riskerar att slå hårt i vinterVaccinationer på Baggängen upphör – flyttar till nya lokaler

Artikeltaggar

CoronavirusetFolkhälsomyndighetenVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.